Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Latvieši Parīzē: Zēbolds cīnīsies BMX frīstaila finālā. Pludmales volejbolistes un 3x3 basketbolisti aizvadīs otros mačus

BMX frīstaila braucējs Ernests Zēbolds
BMX frīstaila braucējs Ernests Zēbolds Foto: Māris Vancevičs/LOK

Parīzes olimpisko spēļu sacensību piektajā dienā Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova un vīriešu 3x3 basketbola izlase aizvadīs otros mačus, bet BMX frīstaila "park" disciplīnas finālā startēs Ernests Zēbolds.

Visas sacensības ar latviešu piedalīšanos tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Plkst.13 savu maču D grupā aizvadīs Graudiņa un Samoilova, kuras turnīrā ir izsētas ar devīto numuru, tiekoties ar Paragvajas pāri Hjuliana Poleti/Mišela Valjente (21.).

Pirmajā kārtā pirmdien latvietes ar 0-2 (15:21, 14:21) zaudēja šveicietēm Esmē Bebnerei un Zojai Veržē-Deprē (16.), bet paragvajietes piekāpās Kanādas duetam Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (4.), kuras bija pārākas ar 2-0 (21:16, 21:12).

Ar Kanādas duetu latvietes spēlēs svētdien.

Graudiņa un Samoilova startēs otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 2021.gadā viņas izcīnīja ceturto vietu.

Plkst.15.44 Zēbolds startēs BMX frīstaila "park" disciplīnas finālā.

Olimpisko spēļu debitants otrdien kvalifikācijā 12 sportistu konkurencē ar divu braucienu vidējo rezultātu 84,94 punkti finālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu, kā pēdējais iekļūstot finālā.

Labāko rezultātu 91,21 punkts sasniedza Lielbritānijas sportists Kīrens Railijs. Otrais ar vidēji 89,84 punktiem bija amerikānis Markuss Kristofers, bet trešais ar 89,39 punktiem - olimpiskais čempions austrālietis Logans Mārtins.

Finālā startēs arī amerikānis Džastins Dovels, francūzis Antonī Žanžans, japānis Rimu Nakamura, argentīnietis Hosē Torress-Gils un brazīlietis Gustāvu Batista de Oliveira.

BMX frīstails olimpisko spēļu programmā debitēja 2021.gadā Tokijā, un Zēbolds ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā.

Visbeidzot plkst.19.35 pēc Latvijas laika 3x3 basketbola turnīrā maču ar Nīderlandi aizvadīs olimpiskā čempione Latvijas izlase, kurā spēlē Zigmārs Raimo, Francis Lācis, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis.

Otrdien pirmajā mačā latvieši ar 21:14 pārspēja Lietuvu, bet Nīderlande ar 21:16 apspēlēja Ķīnu.

Pēdējās cīņas ar nīderlandiešiem ir bijušas sīvas. Pirms trim gadiem grupu turnīra mačā Latvija Nīderlandi pārspēja ar 22:18. 2022.gada Pasaules kausa grupas mačā ar 21:19 uzvarēja nīderlandieši, bet pagājušā gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā latvieši uzvarēja ar 19:18.

3×3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas - ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Šodien tiks sadalīti 20 medaļu komplekti airēšanā, BMX frīstailā, daiļlēkšanā, džudo, ložu šaušanā, peldēšanā, airēšanas slalomā, paukošanā, sērfošanā, triatlonā un vingrošanā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu