Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zēbolda pirmie vārdi pēc fantastiskās debijas Olimpiskajās spēlēs

Latvijas sportists Ernests Zēbolds ar nepacietību gaida trešdien paredzēto Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila "park" disciplīnas finālu, sarunā ar žurnālistiem atklāja latvietis.

Zēbolds otrdien kvalifikācijas sacensībās vidēji iekrāja 84,94 punktus un ieņēma devīto vietu, kas olimpisko spēļu debijā ļāva nodrošināt vietu finālā.

"Tas ir mans sapnis. Superīgi vienkārši. Pirmajā braucienā dažus trikus neuztaisīju, otrajā pieliku un bija par vienu punktu vairāk. Ir vēl daudz ko pielikt, tāpēc ar nepacietību gaidu rītdienu," teica sportists.

Viņš norādīja, ka pirmais brauciens nebija plānots piesardzīgs, bet vienkārši neizdevās plānotais triks. "Kad uzlec, tu jūti, ka labāk nevajag riskēt, taču tiesneši tāpat zināja, ko darīšu, jo es visu iesildīšanās laiku to mēģināju. Tas ir mans triks, viņi zināja, ka es to 100% gribēju uztaisīt. Viss pārējais gan izdevās," piebilda Zēbolds.

Latvijas riteņbraucējs atklāja, ka brīdī, kad brauca otrās grupas sportisti, viņam nebija satraukuma, jo bija pārliecība par savu parādīto pirmās grupas laikā.

"Teicu trenerim, ka man jau nevajag neko daudz, man vajag tikai, lai kāds pieliek kāju pie zemes. Nevajag nekādu kritienu. Rezultāti bija ļoti tuvu un, pieliekot vienu kāju, ir mīnus pieci punkti. Vienkārši gaidīju, ka kvalificēšos finālam," stāstīja Zēbolds.

Tāpat latvietis izcēla, ka jau šobrīd zina, ko vajadzētu uzlabot finālbraucienos, lai sasniegtu arī jaunu personīgo rekordu, tiecoties uz 87 punktiem.

"Droši vien centīšos trīs reizes apgriezt riteni, nevis divreiz. Un pielikt vēl dažas lietas nobeigumā, taču to atstāšu rītdienai. Centīšos izlikt ārā visu. Šeit vairs nav domas, ka vienkārši jānobrauc labi," skaidroja Zēbolds, norādot, ka finālā sportisti nebaidīsies riskēt daudz vairāk kā kvalifikācijā.

Latvijas riteņbraucējs neslēpa, ka iepriekšējās dienas treniņos nebija vieglas, taču kvalifikācijas sacensībās viņš juties atbrīvojies un lieki neuztraucies.

"Kad stāvēju augšā, teicu sev, ka daru to katru dienu, un man nav par ko uztraukties. Tiešām biju gatavs un iesildīšanās laikā, kad uztaisīju pirmos divus trikus, zināju, ka esmu gatavs," stāstīja Zēbolds.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu