Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Zēbolds Parīzē nopelna skatītāju ovācijas un kvalificējas finālam

BMX frīstaila "park" disciplīnas kvalifikācijā Latvijas sportists Ernests Zēbolds divos braucienos vidēji nopelnīja 84,94 punktus, ar ko pietika, lai pārspētu trīs konkurentus.

Olimpisko spēļu debitants 12 sportistu konkurencē cīnījās par vietu deviņu finālistu skaitā.

Zēbolds kvalifikācijas pirmajā braucienā demonstrēja daudz trikus un parādīja augstvērtīgu rezultātu, par savu sniegumu nopelnot 84,60 punktus. Arī otrais brauciens ventspilniekam bija sekmīgs un vēl papildu nianses ļāva uzlabot rezultātu - viņam 85,29 punkti.

Vidēji Latvijas sportists iekrāja 84,94 punktus un trešdien gaidāmajam finālam kvalificējās ar devīto rezultātu.

Kvalifikācijā labāko rezultātu kā abos braucienos, tā summā uzrādīja Lielbritānijas sportists Kīrens Railijs, kuram bija 91,21 punkts. Otrais ar vidēji 89,84 punktiem bija amerikānis Markuss Kristofers, bet trešais ar 89,39 punktiem - austrālietis Logans Mārtins.

Finālā bez Zēbolda un labāko trijotnes startēs arī amerikānis Džastins Dovels, francūzis Antonī Žanžans, japānis Rimu Nakamura, argentīnietis Hosē Torress-Gils un brazīlietis Gustāvu Batista de Oliveira. Kvalifikācijas barjeru nepārvarēja kanādietis Džefrijs Velijs, horvāts Martins Rantešs un Dienvidāfrikas Republikas sportists Vincents Leigonijs.

BMX frīstails olimpisko spēļu programmā debitēja 2021.gadā Tokijā, un Zēbolds ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpiskajā spēlēs šajā sporta veidā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu