Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Austrālijas basketbolisti Parīzes OS sāk ar uzvaru

Foto: SIPA/Scanpix

Austrālijas basketbolisti sestdien ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu turnīru.

Tokijas spēļu bronzas godalgu ieguvēji pirmajā A grupas mačā ar 92:80 (31:21, 18:21, 20:18, 23:20) pieveica Spāniju.

Austrālija maču sāka ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc Patija Milsa trīspunktu metiena astotajā minūtē panākot 31:17.

Pēc Santi Aldamas tālmetiena 25.minūtē spāņi vienīgo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 56:54, taču nākamos astoņus punktus guva austrālieši, aizvadot cīņu līdz uzvarai.

Uzvarētāju rindās 20 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Džoks Lendeils, 19 punktus un piecas kļūdas - Milss, 17 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas - Džošs Gidijs, bet pa 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām - Daisons Denielss un Džeks Makvejs.

Spānijas izlasē Aldama izcēlās ar 27 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. 17 punktus guva Serhio Juļs, bet 14 punktus un septiņas izprovocētas piezīmes - Villijs Ernangomess.

Spānijas izlases spēlētājs Rūdijs Fernandess, dodoties laukumā, kad pirmajā ceturtdaļā bija nospēlētas četras minūtes un 42 sekundes, kļūstot par vienīgo basketbolistu, kurš piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs.

Pirmoreiz Spānijas valstsvienības rindās 39 gadus vecais basketbolists laukumā devās 2004.gada spēlēs Atēnās. Viņa kontā ir 2008. un 2012.gada spēlēs izcīnītas sudraba medaļas, kā arī bronzas godalga 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Vēl šajā grupā sestdien Grieķija tiksies ar Kanādu.

12 komandas ir sadalītas trīs grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas no trim labākajām trešo vietu ieguvējām iekļūst ceturtdaļfinālā, sacensības turpinot pēc olimpiskās sistēmas, kā arī aizvadot spēli par trešo vietu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Video: TVNET GRUPA - gatavi Parīzes olimpiskajām spēlēm

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu