Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

ASV tiesa lemj, ka bezkaulu vistu spārniņi drīkst saturēt kaulus

Foto: lilik ferri yanto/Shutterstock

Augstākā ASV štata Ohaio tiesa lēmusi, ka populārajiem bezkaulu vistu spārniņiem nav obligāti jābūt pavisam bez kauliem, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Spriedums nolasīts pēc tam, kad sūdzību tiesā iesniedzis kāds vīrietis, kurš saslima pēc tam, kad norija kaulu, ēdot vistas spārniņu.

Maikls Berkhaimers 2016. gadā iesūdzēja tiesā restorānu "Wings On Brookwood", norādot, ka restorāna personāls viņu nepabrīdināja par to, ka bezkaulu vistu spārniņos patiesībā varētu būt kauli. Norītais kaula gabals iesprūda viņa kaklā un izraisīja infekciju.

Tiesa 25. jūlijā lēma, ka termins "bezkaulu spārniņš" apzīmē gatavošanas stilu un tas nav jāuztver burtiski. Spriedums izraisījis sašutumu, viens no tiesnešiem to nosaucis par muļķīgu.

Lielākā daļa tiesnešu uzskatīja, ka bezkaulu spārniņi nedrīkstētu saturēt kaulus. 

Vistas spārniņu skandāls sākās 2016. gadā, kad Maikls Berkhaimers kopā ar sievu un draugiem pusdienoja restorānā Hamiltonā, Ohaio štatā.

Viņš pasūtīja savu iecienīto maltīti – bezkaulu ar parmezāna ķiploku mērci –, un ēšanas laikā juta, ka kāds gabals nav tik viegli norijams. 

Trīs dienas vēlāk viņš sāka justies drudžains un devās uz slimnīcu. Ārsti izmeklēšanas laikā atrada garu, plānu kaulu, kas pārplēsa viņa barības vadu un izraisīja infekciju.

Berkhaimers restorānu iesūdzēja tiesā, bet viņa lieta netika pieņemta zemākas instances tiesās. Galu galā tā nonāca štata augstākajā tiesā. 

Vairākums tiesnešu faktu, ka vistām ir kauli, uzskatīja par vispārzināmu un nostājās pret viņu.

"Ēdienkartē esošā pārtikas produkta etiķete aprakstīja gatavošanas stilu; tā nebija garantija," rakstīja tiesnesis Deters.

Tomēr skeptiskie tiesneši uzskatīja, ka lēmums bija jāpieņem zvērinātajiem, nevis tiesnešiem.

Tiesnesis Maikls P .Donelijs rakstīja: "Jāuzdod jautājums: vai kāds patiešām tic, ka vecāki šajā valstī, kas baro savus mazos bērnus ar bezkaulu spārniņiem vai vistas maizītēm, vistas nagetiem un vistas pirkstiem, sagaida, ka vistas iekšpusē ir kauli? Protams, viņi to nedara.

"Kad viņi lasa vārdu "bez kauliem", viņi domā, ka tas nozīmē "bez kauliem", tāpat kā visi saprātīgi cilvēki."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu