Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krimā raķešu triecienā nodarīti postījumi Krievijas lidlaukam

Raķete ATACMS.
Raķete ATACMS. Foto: Reuters/ScanPix

Naktī uz 26. jūliju okupētajā Krimā, Novofedorivkā, raķešu trieciens nodarījis postījumus Krievijas armijas lidlaukam "Saki", vēsta Ukrainas un Krievijas mediji.

Ukrainas sabiedriskā raidorganizācija, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem, ziņo par sprādzieniem Sakos un Novofedorivkā.

Kāds Saku iedzīvotājs stāstījis, ka "pilsētā bija ļoti spēcīgi sprādzieni" un "dzīvokļos pat drebējuši logi".

Kā vēsta "Telegram" kanāls "Krimskij veter", trāpīts munīcijas noliktavai. Tad izraisījies ugunsgrēks un bijusi dzirdama detonācija - vismaz 13 sprādzienu.

Tiek ziņots arī par spēcīgiem sprādzieniem Okuņivkas apvidū un Simferopolē. Tie varētu būt saistīti ar pretgaisa aizsardzības sistēmu darbību.

Krievijas "Telegram" kanāls "Astra", atsaucoties uz avotiem Krimas avārijas dienestos, vēsta, k lidlaukam veikts trieciens ar tāla darbības rādiusa raķetēm ATACMS.

Pēc trāpījuma izcēlies ugunsgrēks. Divas militārpersonas ievainotas, vēsta "Astra".

Raķete ATACMS, kā tiek ziņots, trāpījusi arī Krievijas pretgaisa aizsardzības dislokācijas vietai, kas atrodas Saku rajonā piecus kilometru attālumā no Šovkovičnes.

Triecienā iznīcināta radiolokācijas stacijas iekārta. Saskaņā ar "Telegram" kanāla avotu teikto Ukrainas Bruņotie spēki veikuši triecienu Krimai ar četrām raķetēm ATACMS. Pretgaisa aizsardzības spēki divas no tām notriekuši.

Militārajam lidlaukam "Saki" Novofedorovkā jau vairākkārt nodarīti postījumi raķešu triecienos. Tur bāzējas 43.iznīcinātāju aviācijas pulks, kas nodrošina atbalstu Krievijas karaspēkam Ukrainas dienvidos. Tā bruņojumā ir bumbvedēji Su-24 un iznīcinātāji Su-30.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu