Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Olimpiskā čempione futbolā izspiegojusi pretinieču komandu

Beverlija Prīstmena.
Beverlija Prīstmena. Foto: AP/Scanpix

Kanādas sieviešu futbola izlases galvenā trenere Beverlija Prīstmena pēc pretinieču izspiegošanas Parīzes olimpiskajās spēlēs ceturtdienas vakarā tika atcelta no amata, ziņo Kanādas Futbola asociācija (CS).

Prīstmena ir atcelta no amata dienu pēc tam, kad viņas asistente Džazmina Mendera un analītiķis Džoijs Lombardi no Parīzes tika nosūtīti mājās par drona lidojumiem virs laukuma pretinieces Jaunzēlandes treniņa laikā.

"Pēdējo 24 stundu laikā esam saņēmuši papildu informāciju par jau zināmo bezpilota lidaparāta izmantošanu pret pretiniekiem pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm," sacīja CS izpilddirektors Kevins Blū.

"Ņemot vērā šos jaunos atklājumus, CS ir pieņēmis lēmumu atstādināt sieviešu futbola izlases galveno treneri Prīstmenu uz atlikušo Parīzes olimpisko spēļu laiku un līdz mūsu nesen uzsāktās neatkarīgās ārējās pārbaudes pabeigšanai," teikts paziņojumā.

Olimpiskās čempiones kanādietes ceturtdien pirmajā Parīzes olimpisko spēļu mačā ar 2:1 uzvarēja Jaunzēlandi.

Prīstmena pēc gadījuma ar dronu nepiedalījās spēlē un tika gaidīta atgriežamies izlasē pirms Kanādas otrās A grupas spēles, kas notiks svētdien ar Franciju, taču pēc CS diskvalifikācijas viņa Kanādas Olimpiskā komiteja viņu ir atsaukusi no spēlēm.

Kanādas izlasi atlikušajās Parīzes spēlēs vadīs trenera palīgs Endijs Spenss, ziņo CS.

Video: TVNET GRUPA - gatavi Parīzes olimpiskajām spēlēm

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu