Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sadarbība ar Herisu nebūtu vieglāka kā ar Trampu, uzskata Vācijas finanšu ministrs

Vācijas finanšu ministrs Kristians Lindners
Vācijas finanšu ministrs Kristians Lindners Foto: picture alliance / BMF/photothek.de

Vācijas finanšu ministrs Kristiāns Lindners neuzskata, ka sadarbība ar Kamalu Herisu būtu vieglāka par sadarbību ar Donaldu Trampu, ja iespējamā Demokrātu partijas kandidāte Herisa uzvarētu ASV prezidenta vēlēšanās novembrī.

"Daži cilvēki cer, ka ar Kamalu Herisu viss būs vieglāk nekā ar Donaldu Trampu. Es neesmu viens no viņiem," Lindners no uzņēmējdarbībai labvēlīgās Brīvo demokrātu partijas (FDP) sacīja izteikumos, kurus ceturtdien publicēja Vācijas biznesa laikraksts "Handelsblatt".

Lindners sacīja, ka bijušā republikāņu prezidenta Trampa trūkumi ir labi zināmi, bet "demokrātiem ir arī protekcionisms, nestabila fiskālā politika un kreisā spārna "woke" politika, kurai ir šķeltniecisks efekts".

Ministrs tomēr atzina, ka Tramps "izaicinātu mūsu diplomātiju vairāk nekā Herisa". Morālas pamācības Trampu neietekmē, tātad darīšanas ar Trampu vairāk attiecas uz reālpolitiku un sadarbību uz kopīga pamata, sacīja Lindners.

Daudzi politiķi Vācijā ar atvieglojumu reaģēja uz ASV prezidenta Džo Baidena izstāšanos no cīņas par pārvēlēšanu. Lindners uzsvēra, ka ASV prezidenta vēlēšanas ir amerikāņu vēlētāju lieta.

Viņš tomēr brīdināja, ka Berlīne nevar atļauties atsvešināšanos no ASV, jo Vācija ir "sevišķi ieinteresēta transatlantiskajā partnerībā". Tas tā ir "ne tikai drošības politikas apsvērumu dēļ", "bet arī ekonomisko apsvērumu dēļ, ņemot vērā sāncensību ar Ķīnu", sacīja Lindners.

Video: Kamalas Herisas kampaņas video

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu