Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Tās ir muļķības!" Futbolists Žaleiko noliedz, ka sauca latviešus par fašistiem (3)

Gļebs Žaleiko.
Gļebs Žaleiko. Foto: Ekrānuzņēmumi no Gļeba Žaleiko publicētā video.

28. jūnijā latviešu futbolista Gļeba Žaleiko māte naidīgi atbildēja faniem, kuri dziedāja "Putin huilo". Sportists publicējis video, kurā noliedz informāciju, kas pēc incidenta izskanēja sociālajos medijos.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs notika incidents, kurā iesaistīta Žaleiko māte, bet vēlāk arī pats futbolists un vēl viens RFS spēlētājs Adams Marhijevs.

Sociālajos medijos cirkulē informācija, ka Žaleiko "Leevon/PPK" fanus apsaukāja par fašistiem. Futbolists savā "Instagram" lapā publicējis video, kurā noliedz šo informāciju.

"Labdien visiem, labdien, Latvija! Gribu pastāstīt par situāciju, kas notika ar mani," Latvijas sabiedrību uzrunāja Žaleiko. "Sociālajos tīklos cirkulē ļoti daudz negatīvas informācijas par mani. Tiek minēts, ka es atbalstu Putinu un Krieviju. Tās visas ir muļķības."

"Par to, ka es kādu nosaucu par fašistu vai nacistu, – arī muļķības. Es nekad neesmu aizstāvējis un neaizstāvēšu agresoru."

19 gadus vecais sportists apgalvo, ka ir piedzimis un uzaudzis Latvijā: "Es esmu valsts patriots. Esmu vienmēr atbalstījis Ukrainu un turpināšu to darīt. Es tikai vēlējos aizstāvēt savu māti."

"Bija ļoti daudz agresīvi noskaņotu cilvēku pret manu māti. Bet nekad neesmu teicis, ka viņi ir nacisti vai fašisti. Tās ir muļķības."

Šobrīd situāciju izskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja, futbolista klubs FK RFS, kā arī Valsts policija. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu