Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nosaukti pagājušā gada lielākie nodokļu maksātāji Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lielākais nodokļu maksātājs Latvijā pagājušajā gadā, tāpat kā gadu iepriekš, bija SIA "Orlen Latvija", informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Šogad kopumā 21 balva tiek pasniegtas lielākajiem darbaspēka nodokļu maksātājiem piecos Latvijas reģionos lielo, vidējo, mazo un mikrouzņēmumu grupā, un lielākajam nodokļu maksātājam Latvijā 2023.gadā.

Tostarp lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Rīgā un Rīgas reģionā lielo uzņēmumu grupā pagājušajā gadā bija "Accenture" Latvijas filiāle, vidējo uzņēmumu grupā - SIA "EIS Group Latvia", savukārt mazo uzņēmumu grupā Rīgas reģionā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs bijis SIA "ALSO Cloud Latvia", bet lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs mikrouzņēmumu grupā bija AS "Antares Venture Capital".

Kurzemes reģiona lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji 2023.gadā lielo uzņēmumu grupā bija AS "UPB", vidējo uzņēmumu grupā - SIA "Niedrāji MR", mazo uzņēmumu grupā - SIA "Algoritms L", bet mikrouzņēmumu grupā - SIA "Digi-INK".

Pērn lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Latgales reģionā lielo uzņēmumu grupā bija SIA "Light Guide Optics International", vidējo uzņēmumu grupā SIA "Leax Rēzekne", mazo uzņēmumu grupā - SIA "Drillex", bet mikrouzņēmumu grupā - SIA "Per Frandsen".

Vidzemes reģiona lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji pērn lielo uzņēmumu grupā bija AS "Valmieras stikla šķiedra", vidējo uzņēmumu grupā lielākais nodokļu maksātājs Vidzemē bija SIA "Rairu", mazo uzņēmumu grupā SIA "Wunder Latvia", bet mikrouzņēmumu grupā balvu saņems SIA "Madara 89 grupa".

Pagājušā gada lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Zemgales reģionā bija SIA "East metal" lielo uzņēmumu grupā, AS "Iterum" vidējo uzņēmumu grupā, SIA "Scandivac" mazo uzņēmumu grupā un SIA "Agrofirma Liepas" mikrouzņēmumu grupā.

Vienlaikus specbalvu "VID 30" kā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs, kas dibināts 1993.gadā, saņem SIA "E.Gulbja Laboratorija".

VID atzinību un pateicību par atbildīgo darbu uzņēmumi arī šogad saņems jau tradicionālo un īpaši šim apbalvojumam darināto balvu, kuras vizuālais risinājums ir iekšējās izaugsmes un dzīvības simbols. Balvā attēlotais koka siluets ir izvēlēts kā sekmīgas uzņēmējdarbības un ilgtspējīgas tautsaimniecības simbols, kas iezīmē ceļu no jaunas biznesa idejas rašanās līdz tās sekmīgai īstenošanai un attīstībai, sniedzot ieguldījumu valsts ekonomikā un labklājībā, norāda VID.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu