Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Atentāts pret Trampu: Pensilvānijas komisārs atklāj satriecošas detaļas

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: REBECCA DROKE/AFP

Pensilvānijas štata policijas komisārs Kristofers Periss 23. jūlijā ASV Pārstāvju palātas iekšējās drošības tiesas sēdē atklājis jaunu informāciju par ASV Slepennā dienesta aģentu pieļautajām kļūmēm, kuru rezultātā gandrīz tika nogalināts bijušais valsts prezidents Donalds Tramps, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Periss sacīja, ka divi Batleras apgabala ārkārtas dienesta vienības darbinieki atstāja savus posteņus, lai meklētu kādu aizdomīgu personu un brīdināja citas likumsargu iestādes. Šī persona bija Krūkss. 

Lai atrastu Kruksu, likumsargi atstāja savu posteni ēkā, no kuras bija skaidri redzams jumts, kurā uzrāpās Krukss un šāva uz Trampu.

Tāpat izmeklētāji uzskata, ka Krukss šāvis astoņas reizes. Iepriekš teikts, ka viņš šāvis "vairākkārt". 

Tāpat kāds vietējās policijas darbinieks izveidojis acu kontaktu ar Kruksu, kamēr viņš vēl bijis uz jumta. Tas gan notika dažas minūtes pirms šāvieniem. 

Divi policisti noskaidroja Kruksa pozīciju un mēģināja uzrāpties uz jumta, bet viens no viņiem nokritis pēc tam, kad Krukss viņa virzienā pavērsis ieroci. Otrs policists tobrīd devās palīgā savam nokritušajam kolēģim.

 Periss likumdevējiem norādīja, ka Krukss uz jumta pavadīja aptuveni trīs minūtes, bet izšāva vien dažas sekundes pēc tam, kad viņu konfrontēja policists.

Jau ziņots, ka ASV Iekšzemes drošības departamenta ģenerālinspektora birojs izmeklē ASV Slepenā dienesta darbību mītiņā, kur notika atentāts pret bijušo prezidentu Donaldu Trampu.

Trampam 13. jūlijā tika savainota auss apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batlerā. Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Uzbrukums raisījis daudzus jautājumus par to, kā šāvējs varēja uzkāpt uz jumta, no kura bija labi redzams bijušais prezidents.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu