Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Austrālijas pludmalē pēc haizivs uzbrukuma izskalota sērfera kāja (1)

Foto: @therealmindman/"X"

23. jūlijā kādas Austrālijas pludmales krastā izskalota 23 gadus vecā sērfera Kaja Makenzija kāja, kuru nokodusi lielā baltā haizivs, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Makenzijs 23. jūlijā sērfoja pie Makkvērijas ostas Jaundienvidvelsā, līdz viņam uzbruka trīs metrus gara lielā baltā haizivs. 

Viņam izdevās nokļūt krastā, kur kāds policists ar pagaidu žņaugu apturēja asiņošanu no ievainojuma. 

Īsi pēc tam viņa kāja tika izskalota krastā. Vietējie iedzīvotāji to ievietojuši ledū, un pēc tam tā nogādāta slimnīcā, lai ārsti varētu izspriest, vai kāju iespējams piešūt atpakaļ pie Makenzija ķermeņa.

Makenzija stāvoklis ir nopietns, bet stabils. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Kirana Movbreja uzsver, ka viņš pēc uzbrukuma bijis mierīgs un spējis runāt. "Viņš vienkārši ir ļoti drosmīgs jauns vīrietis," teica mediķe.  

Makenzijs tika nogādāts vietējā slimnīcā, bet pēc tam ar helikopteru aizvests uz Džona Hantera slimnīcu Ņūkāslā aptuveni 200 kilometru attālumā. Līdzi vesta arī viņa kāja. 

Lai gan Austrālijā haizivju uzbrukumi notiek vairāk nekā jebkurā citā valstī (izņemot ASV), letāli gadījumi ir salīdzinoši reti. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu