2023. gada 1. novembrī Valsts policija (VP) saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas jaundzimušo meitu Luīzi Evertovsku. 2. novembrī likumsargi mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā uzgāja automašīnu, kurā mirusi tika atrasta meklēšanā izsludinātā meitiņa. 2024. gada 23. jūlijā VP vēstīja, ka atrasts sievietes līķis. Dienu vēlāk TVNET GRUPAS komanda sastapa Annas vīru Juri, un kopā nokļuvām vietā, kur tika atrasta Anna. Traģēdijas vietu gan Juris, gan mēs gribējām apskatīt, lai rastu atbildes uz daudziem līdz šim neatbildētiem jautājumiem…

Redakcijas piezīme:

Kādēļ mēs turpināsim informēt par šo traģēdiju? Uzticama medija pienākums ir informēt par notikumiem. Arī tiem, kas radījuši rezonansi sabiedrībā. Ne tikai par sasniegumiem, bet arī ciešanām tuvinieku nāves gadījumā. Ir palikuši daudzi neatbildēti jautājumi un neskaidrības, kādēļ bērns zaudēja savu mammu, tādēļ uzskatām par savu pienākumu neapstāties pusceļā.

"Nezinu, vai man būs enerģija un laiks par šo cīnīties... bet būšu pateicīgs, ja jūs (un īpaši žurnālisti) neļausiet policijai atslābt un pateikt: "atradās, lieta atrisināta, ko nu vairs", bet palīdzēsiet izspiest, lai pēc iespējas vairāk noskaidro, kas īsti noticis," savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā raksta Annas vīrs Juris.

Lai spētu formulēt jautājumus un meklētu atbildes uz tiem, trešdien, 24. jūlijā, satikāmies ar Juri vietā, kur tika atrastas Annas mirstīgās atliekas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.