Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO "Tas ir viņš." Publicēts video, kurā redzams, kā ASV aģenti stāv pie Trampa šāvēja līķa

Foto: Ekrānuzņēmums no video/@Target_Reporter/"X"

Pie ķermeņa piestiprināto kameru kadros, kas uzņemti neilgi pēc pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu vērstā atentāta, redzami Slepenā dienesta aģenti un vietējie likumsargi netālu no uzbrucēja Tomasa Metjū Kruksa līķa, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Pie Kruksa līķa redzama asiņu straumīte. Krukss uz Trampu šāvis pirms 10 dienām Pensilvānijā notikušā priekšvēlēšanu kampaņas mītiņa laikā. 

Apšaudē tika nogalināts viens mītiņa apmeklētājs, 50 gadus vecais Korijs Komperatore. Tika ievainoti vēl divi apmeklētāji – 57 gadus vecie Deivids Dačs un Džeimss Kopenheivers. Abu stāvoklis ir stabils.

Video parādījās dažas stundas pēc tam, kad ASV Slepenā dienesta direktore Kimberlija Čītla saistībā ar pieļautajām kļūdām atentāta laikā atkāpās no amata. Batleras apgabala ārkārtas dienestu darbinieku uzņemtos kadrus platformā "X" publicējis Republikāņu senators Čaks Greslijs. 

"Kāds Bīveras apgabala snaiperis redzēja un izsūtīja bildes, tas ir viņš," video dzirdams kāds Slepenā dienesta aģents, kurš apraksta nogalināto uzbrucēju. 

"Es nezinu, vai jums ir tās pašas, kas man?" virsnieks jautā aģentam.

"Es domāju, ka es izsūtīju, jā, viņam [šāvējam] ir brilles," atbild aģents.

Virsnieks piebilst, ka snaiperis "nosūtīja oriģinālos attēlus un redzēja, ka viņš (šāvējs) nāk no velosipēda, noliek somu un pēc tam nozūd no redzesloka".

Jau ziņots, ka ASV Iekšzemes drošības departamenta ģenerālinspektora birojs izmeklē ASV Slepenā dienesta darbību mītiņā, kur notika atentāts pret bijušo prezidentu Donaldu Trampu.

Trampam 13. jūlijā tika savainota auss apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batlerā. Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Uzbrukums raisījis daudzus jautājumus par to, kā šāvējs varēja uzkāpt uz jumta, no kura bija labi redzams bijušais prezidents.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu