Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Trampa komanda mēģina bloķēt Baidena kampaņas finanšu nonākšanu pie Herisas (4)

Donalds Tramps un Kamala Herisa.
Donalds Tramps un Kamala Herisa. Foto: AFP/Scanpix/Apollo.lv kolāža

Trampa kampaņas komanda 23. jūlijā iesniedza sūdzību ASV Federālajai vēlēšanu komisijai, apgalvojot, ka naudu, kas savākta prezidenta Džo Baidena pārvēlēšanas kampaņai, nevar pārskaitīt viceprezidentes Kamalas Herisas kampaņai, vēsta CNN.

Sūdzību iesniedza Trampa kampaņas komandas ģenerālpadomnieks Deivids Voringtons, kurš apgalvo, ka ar šādā veidā "nedaudz vairāk nekā 91,5 miljonu dolāru finansējums nokļūtu no viena prezidenta kandidāta pie cita".

"Kamala Herisa cenšas piesavināties Džo Baidena kampaņas atlikušo finansējumu 91,5 miljonu dolāru vērtībā — tā ir nekaunīga naudas sagrābšana, kas būtu lielākais vienas reizes ieguldījums kādā kampaņā un vēsturē vērienīgākais Federālās vēlēšanu kampaņas likuma pārkāpums," sūdzībā, kuras kopiju ieguva CNN, teikts.

Sūdzība ir izvirzīta pret Baidenu, Herisu, Baidena kampaņas komandu (kas tagad ir Herisas kampaņas komanda) un kampaņas kasieri Kīnu Spenseri par iespējamu "klaju likuma pārkāpumu, veicot un saņemot pārmērīgu ieguldījumu kampaņā gandrīz simts miljonu dolāru apmērā, kā arī par krāpniecisku veidlapu iesniegšanu Komisijai, ar mērķi pārcelt viena kandidāta galveno kampaņas komiteju cita kandidāta kampaņai."

Herisas kampaņas pārstāvis Čārlzs Krečmers Lutvaks 23. jūlijā paziņojumā atbildēja uz sūdzību: "Republikāņi var būt greizsirdīgi, ka demokrāti ir enerģijas pilni, lai sakautu Donaldu Trampu un viņa "MAGA" sabiedrotos, taču nepamatotas juridiskas prasības, piemēram, tās, kuras viņi ir izvirzījuši gadiem ilgi, mēģinot apspiest balsotājus un nozagt vēlēšanas, tikai novērsīs viņu pašu uzmanību, kamēr mēs strādāsim ar brīvprātīgajiem, runāsim ar vēlētājiem un uzvarēsim šajās vēlēšanās."

Atbildē arī minēti kampaņas līdzšinējie līdzekļu vākšanas panākumi: "Savākti 100 miljoni ASV dolāru mūsu pirmajās 36 stundās un reģistrēti 58 000 brīvprātīgo."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu