Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Saniknoti Ukrainas futbolisti izskolo Krieviju atbalstošu komandu (7)

Kijivas "Dynamo" futbolisti.
Kijivas "Dynamo" futbolisti. Foto: Kijivas "Dynamo"/fcdynamo.com

Otrdien, 23. jūlijā, UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā Kijivas "Dynamo" sasita sešus vārtus un bez problēmām tika galā ar Serbijas vicečempioni Belgradas "Partizan" (6:2). Pirms mača Ukrainas klubs nosodīja pretinieci par Krievijas atbalstu.

Polijas austrumu pilsētā Ļubļinā notikušajā mačā tieši "Partizan" pirmā pārņēma vadību. Tomēr pirmā puslaika noslēgumā "Dynamo" atbildēja ar trīs ātriem vārtiem (3:1) un praktiski izdzēsa intrigu spēlei. Pēc pārtraukuma ukraiņi turpināja dominēt un uzvarēja ar graujošu 6:2 rezultātu.

Pirms spēles "Dynamo" atcēla visus pasākumus, kuros tai bija jāpiedalās kopā ar "Partizan" klubu. Lai arī Serbijas komanda publiski nostājusies pret Krievijas iebrukumam Ukrainā, tā tik un tā 2024. gada jūlijā aizvadīja pārbaudes spēles ar agresorvalsts komandām.

"Ukraina šobrīd iet cauri visgrūtākajam periodam tās vēsturē asiņaina kara pret teroristu valsti dēļ," sacīts "Dynamo" paziņojumā. "Tāpēc "Dynamo" nosoda visus, kas atbalsta Krieviju, tostarp tās sportu. It īpaši, kad to veic pārstāvji no Eiropas valstīm, kas atbalsta Ukrainu. Ņemot to vērā un redzot "Partizan" spēles ar Krievijas klubiem, mēs esam atcēluši visus divpusējos pasākumus starp abām komandām, kas notiktu savstarpējo maču dēļ."

Pēc spēles "Dynamo" kluba prezidents atzina, ka "Parizan" saniknoja komandu un nosauca to par svarīgāko uzvaru pēdējo gadu laikā. Viņš veltīja panākumu Ukrainas kareivjiem, sievietēm un ģimenēm

"Dynamo" un "Partizan" satiksies vēlreiz 31. jūlijā, lai divu spēļu summa izšķirtu komandu, kas iekļūs kvalifikācijas trešajā kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu