Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Brīnums". ASV izglābts divas nedēļas pazudis ceļotājs

Foto: Wolfe County Search & Rescue Team/"Facebook"

Glābēji ASV Kentuki štatā drošībā nogādājuši ceļotāju, kurš divas nedēļas bija pazudis nomaļā kanjonu kompleksā Sarkanās upes dabas rezervātā. Viņa izdzīvošana tiek uzskatīta par brīnumu, vēsta raidsabiedrība BBC. 

46 gadus veco Skotu Hernu dzīvu atrada Volfas apgabala glābēju ekipāža. Tas notika glābšanas misijas noslēguma dienā. 

Amatpersonas brīnās, kā Herns izdzīvoja – vīrietis 12 dienas pavadīja bez ēdiena. Sociālo tīklu platformā "Facebook" publicētā ierakstā glābējs Eriks Voltermens norādīja, ka abu satikšanās 20. jūlijā bijusi emocionāla. 

Voltermens norādīja, ka viņa vadītā komanda stundām ilgi lauzusies cauri krūmiem, un atzina, ka apkaime bijusi tik grūti izstaigājama, cik iespējams. Viņš atminas, ka pagrieziena punkts bijuši dubļos atrastie pēdu nospiedumi. 

Pēc nospiedumu atrašanas meklētāju komanda pārgrupējās. Vēlāk viņi dzirdējuši "ļoti vāju troksni", kā kāds mežā sauc palīgā. Pēc tam Herns izsaucis savu vārdu un glābēji sākuši skriet augšā kalnā. 

Voltermens un Herns satiekoties apskāvušies. "Man sariesās asaras, un es viņu spēcīgi apskāvu. Manuprāt, tas bija labākais apskāviens mūsu abu dzīvē," rakstīja glābējs.

Herns pēdējoreiz redzēts 6. jūlijā. Viņa ģimenes locekļi norādīja, ka viņš plānojis aplūkot apgabala ūdenskritumus. 

Pēc atrašanas viņš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, kur atrodas tagad. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu