Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: Herisas ievēlēšanas gadījumā savus posteņus atstās Blinkens un Ostins (1)

Foto: dpa/scanpix

Ja līdzšinējā ASV viceprezidente Kamala Herisa uzvarēs prezidenta vēlēšanās, no saviem amatiem atkāpsies ASV Valsts sekretārs Entonijs Blinkens un aizsardzības sekretārs Loids Ostins, vēsta ietekmīgais izdevums "The Wall Street Journal".

Tāpat no amata atkāpsies arī ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. 

Publikācija minētos trīs politiķus nosauc par nozīmīgākajiem Baidena ieceltajiem politiķiem un norāda, ka Herisas ievēlēšanas gadījumā ASV Demokrātu partijas nacionālās drošības komandā būs izmaiņas.

Izdevums min, ka būtisku lomu Herisas komandā spēlēs viņas nacionālās drošības padomnieks Filips Gordons. 

Gordons bija ASV Valsts departamenta augstākais Eiropas interešu pārstāvis prezidenta Baraka Obamas administrācijā.

Entonijs Blinkens ASV Valsts sekretāra amatā tika iecelts Baidena pilnvaru termiņa sākumā 2021. gada janvārī. 

Baidena vadībā savus amatus ieņēma arī Loids Ostins un Džeiks Salivans. Salivans no 2013. līdz 2014. gadam strādāja par toreizējās Valsts sekretāres Hilarijas Klintones štāba priekšnieka vietnieku Obamas administrācijā un par toreizējā viceprezidenta Baidena padomnieku.

ASV prezidents Džo Baidens 2024. gada 21. jūlijā paziņoja par izstāšanos no prezidenta vēlēšanām. Demokrātu partijas kandidāts atbalstīja savas viceprezidentes Kamalas Herisas kandidatūru.

Viņa sacīja, ka "darīs visu, kas ir viņas spēkos", lai sakautu Donaldu Trampu, un nodrošināja pietiekamu Demokrātu partijas delegātu atbalstu balsošanā par partijas kandidāta izvirzīšanu.

Demokrātu partijas prezidenta kandidāts tiks izvirzīts līdz 7. augustam.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu