Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ar SUP dēli nelikumīgi nokļuva Krievijā: sāk kriminālprocesu par mazgadīga bērna nolaupīšanu

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Peakstock/Shutterstock

Valsts policijā (VP) ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153. panta trešās daļas par mazgadīga bērna nolaupīšanu šī gada 21. jūlijā. Ir zināms, ka bērna tēvs kopā ar bērnu ir nelikumīgi šķērsojuši Latvijas-Krievijas robežu, ko fiksēja Valsts robežsardze, kura arī ir sākusi kriminālprocesu. Abas personas aizturētas Krievijas Federācijā, informēja VP.

Tikko kā par šo noziedzīgo nodarījumu tika saņemta informācija, dienesti veica visas nepieciešamās darbības, tostarp bērns ir izsludināts starptautiskā meklēšanā, kā arī ziņojums par to ir iekļauts Interpola datubāzē un Krievijas Federācijas iestādēm Interpola ietvaros ir nosūtīts pieprasījums informēt par bērna atrašanās vietu, pieņemtajiem lēmumiem.

Lai pēc iespējas ātrāk un sekmīgāk atrisinātu situāciju, darbības tiek veiktas ciešā sadarbībā ar iekšlietu dienestiem, kā arī iekšlietu resors ir nodevis informāciju arī Tieslietu ministrijai un Ārlietu ministrijai, kas šo jautājumu risina arī savas kompetences ietvaros.

Valsts policija TVNET apstiprināja, ka kriminālprocess sākts pret vīrieti, kurš, 21. jūlijā ar SUP dēli šķērsojot Zilupi, ar bērnu no Latvijas nelikumīgi nokļuvis Krievijā.

Robežas šķērsotāji tika aizturēti Krievijā un VRS ir pieprasījusi Krievijas pusei oficiālu informāciju par personu statusu šajā valstī.

Tikmēr Ārlietu ministrija (ĀM) informēja, ka tā strādā, lai atgūtu ar SUP dēli Krievijā nelikumīgi nokļuvušo vīrieti ar bērnu.

ĀM uzsver, ka ministrija ir ciešā saziņā ar Latvijas atbildīgajiem dienestiem. Ministrijā ir saņemts tuvinieku iesniegums. Balstoties uz to, kā arī uz Latvijas atbildīgo institūciju informāciju, ministrija ir vērsusies pie Krievijas puses, pieprasot sniegt precīzu informāciju un spert nepieciešamos soļus, lai Latvijas valstspiederīgie varētu atgriezties Latvijā.

Ievērojot personas datu aizsardzību, detalizētu informāciju par iesniegumā minētajiem faktiem ĀM šobrīd sniegt nevarot.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu