Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VDD pievērš uzmanību informācijai par iespējamu Latvijas valstspiederīgo dalību nometnē Krimā (2)

VDD. Ilustratīvs attēls.
VDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) ir pievērsis uzmanību publiskajā vidē pieejamajai informācijai par iespējamu Latvijas valstspiederīgo dalību nometnē "Artek" Krievijas okupētajā Ukrainas teritorijā Krimā, informēja dienestā.

Dienests vairākkārt ir brīdinājis sabiedrību par augstajiem vervēšanas un izlūkošanas riskiem, apmeklējot agresorvalsti Krieviju un tās tuvāko sabiedroto Baltkrieviju. Ar šādiem riskiem jārēķinās, arī apmeklējot Krievijas patlaban okupētās teritorijas.

VDD atgādināja, ka Krievijas un Baltkrievijas izlūkdienestu aktivitātes ir kļuvušas agresīvākas. Šo valstu specdienesti mēģina izmantot jebkuru veidu, lai iegūtu izlūkinformāciju par NATO un Eiropas Savienības dalībvalstīm, tajā skaitā Latviju.

VDD vērsa uzmanību, ka Latvijas valsts institūciju iespējas palīdzēt grūtībās nonākušiem Latvijas valstspiederīgajiem Krievijā un tās kontrolē esošās teritorijās ir ierobežotas.

Tāpat dienests atgādināja, ka Krievija jau ilgstoši izvērš pasākumus ārvalstīs dzīvojošo krievu jauniešu ietekmēšanai ar dezinformācijas un propagandas palīdzību, lai attaisnotu Krievijas agresīvo ārpolitiku un veidotu nākamos Krievijas interešu virzītājus citās valstīs.

Kremļa propagandas mediji vēsta, ka bērnu nometnē "Artek" ieradušies bērni no 60 valstīm - esot ieradušies gan no Āzijas valstīm, gan no Eiropas, tai skaitā arī no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu