Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kalnciema pusē atrastas cilvēka mirstīgās atliekas. Iespējams, atbilst Annas Jansones aprakstam

Priežu mežs.
Priežu mežs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija saņēmusi informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajam atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam, portālu "Apollo.lv" informēja policijā. 

Likumsargi portālu "Apollo.lv" informēja, ka cilvēka mirstīgās atliekas ir atrastas Kalnciema pagastā, Jelgavas novadā – vien pāris kilometru attālumā no vietas, kur pērn novembrī atrada automašīnu ar mirušo Annas bērniņu.

Apvidus iepriekš bija pārmeklēts, bet konkrētajai vietai masveida meklēšanas pasākumu laikā nebija fiziski iespējams piekļūt, jo tur bija ūdens.

Mirstīgās atliekas atrada kāds iedzīvotājs.

Tikmēr Valsts policija portālam "Lsm.lv" norādīja, ka par notikušo ir informēts arī sievietes vīrs, kurš arī tika aicināts uz mantu atpazīšanu. Policija norāda, ka vīrs atpazina mantas.

Sākts kriminālprocess pēc KL 13. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu, ka atrasta tiešām Anna Jansone.

2023. gada 1. novembrī Valsts policija (VP) saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas 2023. gadā dzimušo meitu Luīzi Evertovsku. 2. novembrī Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Sievieti joprojām meklē.

Jau ziņots, ka, saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija 2023. gadā nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris minētais zīdainis.

"Bolt drive" norādīja, ka visa saziņa starp VP un "Bolt Drive" notika vienā un tajā pašā datumā, 2.novembrī. Pirmo pieprasījumu no VP "Bolt Drive" pārstāvis saņēma 2.novembrī aptuveni plkst.3. Konkrētais pieprasījums bija par iespējamiem taksometru braucieniem.

Nākamo precizēto pieprasījumu no VP "Bolt Drive" pārstāvis saņēma tās pašas dienas plkst.8. Tas bija jau konkrēti par "Bolt Drive" automašīnu. Informācija un GPS datus par konkrēto automašīnu "Bolt Drive" nodevis nekavējoties.

Mirušā zīdaiņa tēvs sociālajos tīklos pērn vēstīja, ka viņa dzīvesbiedre nopietni cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, tajā skaitā apmeklējusi ārstus un lietojusi recepšu medikamentus. Noprotams, ka liktenīgajā dienā viņa mājas atstājusi, vīram par to nesakot. Pēc tam dzīvesbiedrs pats nesekmīgi centies noskaidrot sievietes un bērna atrašanās vietu, braukājis un meklējis.

Foto: "Bezvēsts.lv" attēli no pazudušās Annas Jansones meklēšanas operācijas 2023. gada 5. novembrī 

Video: Pazudušās Annas meklēšana 2023. gada 12. novembrī

Foto: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā 2023. gada 12. novembrī

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu