Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV žurnāls nav augstās domās par Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs

Latvijas 2021. gada Olimpisko spēļu zelta medaļnieki – 3x3 basketbolisti.
Latvijas 2021. gada Olimpisko spēļu zelta medaļnieki – 3x3 basketbolisti. Foto: Reuters/ScanPix

Populārais ASV sporta žurnāls "Sports Illustrated" (SI) publicējis prognozes visām 329 disciplīnām 2024. gada vasaras Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Latvijas medaļu skaits netiek vērtēts optimistiski. SI uzskata, ka latvieši uz goda pjedestāla dosies tikai vienu reizi – 3x3 basketbolā. Latvijas izlasei minētajā disciplīnā tiek prognozēta otrā vieta, piekāpjoties Serbijas sportistiem. Savstarpējās spēlēs serbu basketbolisti ir bijuši pārāki par latviešiem pēdējās piecās tikšanās reizēs.

Šī neveiksmju sērija Latvijai sākās tieši pagājušās vasaras Olimpiskajās spēlēs. Serbija uzvarēja 22:16 grupu turnīrā. Latvija gan tik un tā pamanījās izcīnīt zelta medaļu. Tomēr kopš tā basketbolistiem nav izdevies triumfēt gan FIBA Eiropas, gan Pasaules kausā. Visos četros lielajos finālturnīros Latvijas zelta sapni izdzēsa tieši Serbija.

Laurim Strautmanim, kurš 2023. gada pasaules čempionātā izcīnīja otro vietu ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē, SI neprognozē medaļu Olimpiskajās spēlēs. Viņš tiek vērtēts kā viens no galvenajiem favorītiem ar pneimatisko pistoli 10 metru distancē.

SI Lietuvas sportistiem prognozē trīs medaļas – zeltu pasaules rekordistam Mikolam Aleknam diska mešanā un Dominikai Banevičai breikā, kā arī bronzu Donatas Karalienes un Doviles Rimkutes pārim airēšanā.

Tikmēr Igaunijas sportistiem SI neparedz nevienu medaļu. 1996. gads ir pēdējā reize, kad igauņi ne reizi nekāpa uz goda pjedestāla vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu