Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Kad atnāks Putins, tevi pirmo nošaus." Latvijas futbolista mammas atbilde fanam (14)

Gļebs Žaleiko.
Gļebs Žaleiko. Foto: Latvijas Virslīga/tonybetvirsliga.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) sākusi izmeklēt incidentu, kas notika valsts 1. līgas spēlē starp "RFS II" un "Leevon PPK". Futbolista māte esot naidīgi atbildējusi faniem, kuri dziedāja "Putin huilo".

(13:22 pievienots FK RFS komentārs)

28. jūnija spēlē "Leevon PPK" fani esot skandinājuši populāro saukli, kas vērsts pret okupantu valsts diktatoru Vladimiru Putinu.

"RFS II" spēlētāja Gļeba Žaleiko māte esot ārkārtīgi nikni reaģējusi. Sociālajos medijos izplatījusies informācija, ka viņa kādam "Leevon PPK" līdzjutējam sacīja:

"Kad atnāks Putins, tevi pirmo nošaus."

Vēlāk tika publicēts ekrānšāviņš, kurā minētais līdzjutējs pastāstīja, ka arī pats Žaleiko un viņa komandas biedrs iesaistījās ķildā:

"Žaleiko māte man bez iemesla ielika salveti glāzē un nosauca par fašistu. Liku viņai pamest stadionu, un tad iesaistījās arī pats futbolists. Gļebs mani vairākkārt nosauca par fašistu. Drīz viņiem pievienojās Adams Marhijevs."

LFF sākusi izmeklēt minēto situāciju.

"Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja ir sākusi skaidrot un vērtēt notikušā apstākļus jautājumā par RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva iespējamajiem naidu kurinošajiem un uz Krievijas atbalstīšanu vērstajiem izteikumiem, tai skaitā pieprasot iesaistīto pušu paskaidrojumus," rakstīts LFF paziņojumā. "Par to, vai tiks ierosināta ētikas pārkāpuma lietvedība, tiks lemts, vadoties pēc saņemtās informācijas un citiem faktiem."

FK RFS atbildēja Apollo.lv par incidentu:

"RFS futbola klubs vienmēr skaidri ir izteicies pret karu un atbalstījis Ukrainu. Mūsu pozīcija ir stingra un nemainīga. RFS ir informēts par notikumiem dublieru komandas spēlē, un šobrīd turpinās situācijas apstākļu skaidrošana. Mūsu klubā nav vietas cilvēkiem, kuri atbalsta agresoru. Šobrīd RFS ir svarīgā izbraukuma spēlē Norvēģijā, un, tiklīdz tiks pieņemts lēmums, mēs informēsim sabiedrību."

Apollo.lv redakcija ir sazinājusies arī ar "Leevon PPK" komandas pārstāvjiem.

Otrdien, 23. jūlijā, RFS turpinās dalību  UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. Otrās kārtā tā tiekas pret Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu