Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Mans psihologs ir Dievs." 17 gadus vecais Brazīlijas supertalants noliedz terapijas svarīgumu

Endriks.
Endriks. Foto: AFP/SCANPIX

Kamēr sporta pasaule vairāk un vairāk cenšas izcelt psihologa vērtību, viens no futbola daudzsološākajiem talantiem Endriks nav augstās domās par terapiju, raksta ASV medijs ESPN.

Pēdējo gadu laikā viena no svarīgākajām tēmām sportā ir kļuvusi mentālā veselība. Brazīlijas izlases futbolists Ričarlisons 2024. gada martā atklāja, ka psihologs uzlaboja viņa dzīvi.

"Nacionālajā izlasē psihologs ir ārkārtīgi svarīgs, lai palīdzētu sportistiem," sacīja futbolists. "Es saku cilvēkiem, lai meklē palīdzību, jo terapija izglāba manu dzīvi."

Tomēr Ričarlisona komandas biedrs izlases rindās Endriks tā nedomā. Talantīgais spēlētājs agrāk 2024. gadā noliedza, ka terapija ir svarīga. ESPN iztulkojis atbildi, kuru tobrīd 17 gadus vecais Endriks sniedza Brazīlijas žurnālam "Placar". 

"Mans psihologs pārsvarā ir Dievs," sacīja Endriks. "Man nevajag atvērt savu sirdi kādam citam, jo manā dzīvē ir Dievs. Nevēlos izklāstīt visu kādam, kurš pat nepazīst manus vecākus. Man vienkārši jārunā ar Dievu, man ir jālūdzas. Mani īstie terapeiti ir mani vecāki."

ESPN min, ka Endrika citāts Brazīlijā tika publicēts ap to pašu laiku, kad Ričarlisons dalījās ar savu stāstu.

Šobrīd 18 gadus vecais uzbrucējs tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem talantiem futbolā. Viņš jau ir aizvadījis desmit spēles pieaugušo izlasē un 2024./25. gada sezonā sāks spēlēt Eiropas čempiones Madrides "Real" rindās. Tiek lēsts, ka Spānijas klubs 2022. gadā samaksāja vairāk nekā 60 miljonus eiro par Endriku.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu