Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES Skandalozais jūtūberis Džeiks Pols nokautē vēl vienu bijušo UFC cīkstoni

Džeiks Pols un Maiks Perijs.
Džeiks Pols un Maiks Perijs. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Sestdien, 20. jūlijā, skandalozais jūtūberis Džeiks Pols bez problēmām uzveica Maiku Periju, kurš savulaik cīnījās prestižākajā jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijā UFC.

"Youtube" zvaigzne uzvarēja ar tehnisko nokautu sestajā raundā. Pols pilnībā dominēja teju visas cīņas garumā. Perijs, kuru pazīst kā vardarbības karali, parādīja raksturīgo sīkstumu un bez apstājas gāja virsū pretiniekam, uzņemot lērumu sitienu.

Cīņas intriga praktiski tika izdzēsta jau pirmajā minūtē. Pols nosūtīja Periju nokdaunā ar spēcīgu labās rokas sitienu. Interneta slavenība turpināja pilnībā dominēt pirmajos divos raundos, vēlreiz triecot zemē pretinieku.

Trešajā raundā šķita, ka Perijam tomēr ir iespēja. Bijušais UFC cīkstonis bez apstājas gāja virsū Polam, trāpot vairākus bīstamus sitienus. Tomēr ceturtajā raundā jūtūberis atkal izskatījās labāk. Pols arī pamanījās vairākkārt apdullināt Periju.

Sestajā raundā tiesnesim visbeidzot nācās apturēt dueli, kurā Perijs vairs nespēja nopietni izaicināt Polu. Arī pēc trešā nokdauna UFC veterāns cēlās atpakaļ kājās, bet mazliet sapinās gaitā. Ar to pietika, lai tiesnesis apturētu cīņu. 

Perijs savā karjerā aizvadīja 15 cīņas UFC 77 kilogramu svara kategorijā, zaudējot astoņas no tām. Viņš bija slavens savas skaļās personības dēļ. Galveno popularitāti Perijs ieguva boksā bez cimdiem. Pēdējo trīs gadu laikā viņš uzvarējis visās piecās cīņās, tostarp sakaujot Lūku Rokholdu un Ediju Alvaresu. Tie ir cīkstoņi, kuri reiz turēja UFC čempionu jostu.

27 gadus vecais Pols, kuru iepriekš uz dueli centās izaicināt Latvijas bokseris Mairis Briedis, karjerā uzvarējis desmit no 11 boksa cīņām. Viņu kritizē par cīnīšanos ar augumā mazākiem vai vecākiem cīkstoņiem. Pols pirms cīņas bija smagāks nekā 90 kilogrami, liekot Perijam cīnīties virs ierastā svara.

Sākumā "Youtube" zvaigznei bija paredzēta tikšanās ar vienu no vēsturē labākajiem bokseriem Maiku Taisonu Ārlingtonā (Teksasa, ASV). Cīņu piekrita translēt straumēšanas platforma "Netflix" un tai vajadzēja norisināsies AT&T stadionā. Tā ir Nacionālās Futbola līgas (NFL) kluba Dalasas "Cowboys" mājvieta ar 80 tūkstošu skatītāju ietilpību.

Šobrīd tiek ziņots, ka Pols pret Taisonu cīnīsies 2024. gada 15. novembrī, kad leģendārais bokseris būs 59 gadus vecs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu