Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Diezgan lielas nepatikšanas." Tēvs ar bērnu ar SUP dēli no Latvijas nokļuvuši Krievijā (11)

Foto: sergua/Shutterstock

Braucot ar SUP dēli, tēvs ar bērnu no Latvijas nelikumīgi nokļuvuši Krievijā, TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

"900 sekundes" vēsta, ka šobrīd vīrietis ar bērnu aizvien atrodas Krievijā.

"Viņš nav pagaidām nodots atpakaļ Latvijai, tas nozīmē diezgan lielas nepatikšanas tajā pusē," norādīja Pujāts.

Valsts robežsardze šobrīd strādā pie tā, lai situāciju atrisinātu.

Ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, Ārlietu ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju, un tos, kuri atrodas valstī, iespējami drīzāk no tās izceļot.

Tos Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas Krievijā, Ārlietu ministrija aicina būt piesardzīgiem un izvairīties no masu pulcēšanās vietām iespējamu teroraktu dēļ. Iespējas nodrošināt konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem Krievijā ir ierobežotas.

Saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu un citām valstīm Valsts drošības dienests (VDD) brīdina Latvijas valstspiederīgos par izlūkošanas riskiem, šķērsojot Krievijas vai Baltkrievijas robežu, un aicina ikvienu, kam jāšķērso minēto valstu robeža, būt uzmanīgam un vērsties VDD (diennakts tālrunis: +371 67208964, e-pasts: info@vdd.gov.lv), ja robežšķērsošanas laikā notiek neierastas pastiprinātas pārbaudes un izjautāšana, kā arī ja izjautāšanu veic persona civilajā apģērbā, nevis robežsardzes formā, uzdodot jautājumus, kas neattiecas uz robežsardzes kompetenci, bet gan privātas dabas, vai arī ja tiek iedots tālruņa numurs, uz kuru jāzvana, nākamreiz ierodoties konkrētajā valstī.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu