Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zināms, ar kādu ranga pozīciju Ostapenko dosies uz Olimpiskajām spēlēm

Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nemaina un ieņem 11.vietu.

Ostapenko pēc Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla sasniegšanas aizvadītajā nedēļā nespēlēja un gatavojas Parīzes olimpisko spēļu turnīram. 2024.gada sezonas rangā Ostapenko ir devītā.

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ir 19 vietas zemāk, ieņemot 141.vietu. Diāna Marcinkēviča ir vienu ailīti augstāk un ieņem 318.vietu, bet Anastasija Sevastova ir četras pozīcijas zemāk, ieņemot 372.vietu.

Septiņas vietas atguvusi Daniela Vismane (389.), 38 vietas augstāk ir Kamilla Bartone (630.), Valērijai Karginai ir kāpums par vienu ailīti (1159.), turpretī Margaritai Ignatjevai - kritums par septiņām (1218.).

Pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas, un ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Korija Gofa no ASV, baltkrieviete Arina Sabaļenka un Jeļena Ribakina no Kazahstānas. Piektā ir Jasmīne Paolīni no Itālijas, aiz viņas ir amerikāniete Džesika Pegula, Džena Sjiņveņa no Ķīnas un grieķiete Marija Sakari. Devītā ir amerikāniete Deniela Kolinsa, bet desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempione čehiete Barbora Krejčīkova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko ir saglabājusi 17.pozīciju. Trīs vietas augstāk ir Vismane (176.), bet 21 zemāk Semeņistaja (181.). Marcinkēviča atkāpusies par deviņām pozīcijām (232.), Bartonei ir 34 vietu kāpums (354.), bet Ignatjeva savu pozīciju nemaina (778.). Daniela Dārta Feldmane ir zaudējusi 20 pozīcijas (1223.), Marina Markina atkāpusies par vienu ailīti (1233.), Kargina - par deviņām (1345.), bet Anna Ozerova - par piecām (1386.).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu