Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Tramps reaģē uz Baidena atteikšanos no kandidēšanas ASV prezidenta vēlēšanās (4)

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Pēc esošā ASV prezidenta Džo Baidena paziņojuma vietnē "X" (iepriekš – "Twitter") par atteikšanos no Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāta nominācijas 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanās, bijušais ASV prezidents Donalds Tramps to komentējis vietnē "Truth Social".

""Greizais" (angļu val. crooked) Džo Baidens nebija piemērots, lai kandidētu uz prezidenta amatu, un noteikti nav piemērots kalpošanai valsts labā — un nekad nebija!"

Tramps savā ierakstā bez jebkāda pamatojuma apgalvo, ka Baidens ieguvis prezidenta amatu ar "meliem un viltus ziņām".

Bijušais ASV prezidents arī raksta, ka Baidenam "apkārt esošie, tostarp viņa ārsts un plašsaziņas līdzekļi, zināja, ka viņš nav spējīgs būt prezidents".

Ieraksta beigās Tramps atkal izceļ migrantu plūsmu, ar ko saskaras ASV, un vaino tajā tieši Baidena valdības pieņemtos lēmumus.

Jau vēstīts, ka 21. jūlija Baidens paziņoja, ka nekandidēs ASV prezidenta vēlēšanās.

Paziņojumu Baidens publicējis sociālajā platformā "X".

"Mani kolēģi demokrāti, es esmu nolēmis nepieņemt nomināciju un visu savu enerģiju novirzīt saviem prezidenta pienākumiem atlikušajā manu pilnvaru laikā.

Mans pirmais lēmums kā partijas nominantam 2020. gadā bija izvēlēties Kamalu Herisu par savu viceprezidenti.

Un tas ir bijis labākais lēmums, ko esmu pieņēmis.

Šodien es vēlos pilnībā atbalstīt un rosināt, lai Kamala būtu mūsu šī gada partijas kandidāte. Demokrāti — ir pienācis laiks sanākt kopā un uzvarēt Trampu. Darām to," raksta Baidens.

Pirms tam Baidens publicējis garāku oficiālu paziņojumu ASV iedzīvotājiem un saviem kolēģiem:

"Pēdējo trīsarpus gadu laikā mēs kā nācija esam panākuši lielu progresu.

Mūsdienās Amerikā ir spēcīgākā ekonomika pasaulē. Mēs esam veikuši vēsturiskus ieguldījumus savas valsts atjaunošanā, recepšu medikamentu izmaksu pazemināšanā senioriem un veselības aprūpes pieejamībai rekordlielam amerikāņu skaitam.

Mēs esam nodrošinājuši kritiski nepieciešamo aprūpi miljons veterāniem, kuri pakļauti toksiskām vielām. Pieņemts pirmais ieroču drošības likumu 30 gadu laikā. Augstākajā tiesā iecelta pirmā afroamerikāniete. Un pieņemts nozīmīgākais klimata tiesību akts pasaules vēsturē. Amerika nekad nav bijusi labākā vadībā, kādā mēs esam šodien.

Es zinu, ka bez jums, amerikāņu tauta, nekas no tā nebūtu izdevies. Kopā mēs pārvarējām pandēmiju, kādas notiek reizi gadsimtā, un vissmagāko ekonomisko krīzi kopš Lielās depresijas.

Mēs esam sargājuši un saglabājuši savu demokrātiju. Un mēs esam atdzīvinājuši un nostiprinājuši savas alianses visā pasaulē.

Tas ir bijis manas dzīves lielākais gods būt jūsu prezidentam. Un, lai gan mans nodoms ir bijis tiekties uz pārvēlēšanu, es uzskatu, ka manas partijas un valsts interesēs ir mana atkāpšanās un koncentrēšanās tikai uz savu prezidenta pienākumu pildīšanu atlikušajā pilnvaru laikā.

Sīkāk par savu lēmumu Nācijai pavēstīšu vēlāk šonedēļ.

Pagaidām ļaujiet man izteikt visdziļāko pateicību visiem tiem, kuri ir tik smagi strādājuši, lai mani atkārtoti ievēlētu. Es vēlos pateikties viceprezidentei Kamalai Herisai, kura bijusi neatkārtojams partneris visā šajā darbā. Un ļaujiet man izteikt savu sirsnīgāko pateicību amerikāņu tautai par ticību un uzticību, ko esat man devuši.

Es šodien ticu tam pašam, kam vienmēr: ka nav nekā tāda, ko Amerika nevarētu izdarīt, kad mēs to darām kopā. Mums tikai jāatceras, ka mēs esam Amerikas Savienotās Valstis."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu