Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Celtics" pagarina vienošanos ar Hauzeru

Sems Hauzers.
Sems Hauzers. Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bostonas "Celtics" uz četriem gadiem pagarinās vienošanos ar uzbrucēju Semu Hauzeru, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Hauzeram vēl ir spēkā līgums uz nākamo sezonu, kuras laikā viņš saņems divus miljonus ASV dolāru, kamēr jaunās vienošanās, kas būs spēkā līdz 2028./2029.gada sezonas beigām, kopējā summa būs 45 miljoni ASV dolāru.

Hauzers, kuru NBA draftā neizraudzījās neviena no komandām, 2021.gadā pievienojās "Celtics", noslēdzot divvirzienu līgumu. Pirmajā sezonā viņš Bostonas komandā aizvadīja tikai 26 spēles, bet nākamajā devās laukumā jau 80 cīņās.

Aizvadītajā sezonā, kas bija viņa trešā "Celtics" rindās, Hauzers 79 regulārā čempionāta mačos vidēji izcēlās ar deviņiem punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām, bet 19 "play-off" spēlēs caurmērā guva 5,4 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas.

"Celtics" šosezon NBA finālsērijā ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks", Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu