Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Rīgā no ūdenstilpes izcelts, visticamāk, pazudušā indiešu studenta līķis

Dzelzceļa tilts pār Juglas kanālu.
Dzelzceļa tilts pār Juglas kanālu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā no ūdenstilpes 21. jūlijā izcelts bojāgājušais, teikts Valsts policijas tvitera kontā.

Svētdien ap plkst.10 Valsts policijā saņemta informācija no kāda makšķernieka, kurš ūdenstilpē Rīgā pamanījis ķermeni. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, izmantojot laivu, izcēla vīrieša ķermeni no ūdens un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Šobrīd Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bojā gājušais ir vīrietis, kurš 18. jūlijā neatgriezās no peldes.

Valsts policija turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā un skaidros notikušā apstākļus un vīrieša nāves iemeslu.

Kā ziņo LSM, 18. jūlijā ap pulksten 18 Juglas kanālā uz peldi bija devušies vairāki studenti. Albins Šinto no Keralas, Indijā, bija viens no pieciem atpūtniekiem.

Albinu peldes laikā piemeklēja kādas grūtības un viņš pazuda no draugu redzesloka. Pārējie studenti jaunieti mēģināja jaunieti izglābt, bet paši nonāca grūtībās. Albina glābējus izdevās izglābt kādam blakus esošam makšķerniekam. Pats Albins, diemžēl, pazuda ūdenī.

Policija un glābēji jaunieti meklēja divas līdz trīs stundas un tad darbus pārtrauca, tuvojoties diennakts tumšajam laikam. 

Albina zaudēšana satricinājusi un cieši saliedējusi indiešu kopienu, kas bijusi ciešā kontaktā ar Albina ģimeni. 

Turpretim Latvijas atbildīgie glābšanas dienesti un policija saņēmuši kritiku par jaunieša meklēšanas darbu novilcināšanu un pasīvo komunikāciju ar Albina tuviniekiem, kā arī Indijas diplomātiskajām iestādēm.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu