Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Štolcermanis F-4 Itālijas čempionāta posma pirmajā braucienā finišē 11.vietā

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis
Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis Foto: Ekrānšāviņš no TVNET video

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis sestdien Pola Rikāra trasē Francijā "Formula 4" (F-4) Itālijas čempionāta piektajā posmā pirmajā braucienā finišēja 11.vietā.

17 gadus vecais "Prema" komandas pilots Štolcermanis sacīksti sāka no desmitās vietas jeb piektās starta rindas. Vēlāk cīņā par vietu pirmā desmitnieka beigās viņš ietriecās aizmugurē vācietim Maksimam Rēmam ("US Racing"), taču abi varēja turpināt sacīksti.

Tāpat kā kvalifikācijas braucienos, arī sacīkstēs nepārspēts bija indietis Akšajs Bora ("US Racing"), otro vietu ieņēma viņa komandas biedrs austrālietis Džeks Bītons, bet trešais bija japānis Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort").

Debitantu ieskaitē Štolcermanim bija ceturtā labākā pozīcija.

Svētdien plkst.12.10 un 18.25 būs otrais un trešais brauciens. Sacensību tiešraide paredzēta "YouTube" kanālā "Italian F4 Championship | Euro 4 Championship".

Pirms šī posma kopvērtējumā Štolcermanis bija septītajā pozīcijā, bet jauno braucēju vērtējumā Latvijas pilots bija vicelīderis aiz komandas biedra ASV pārstāvja Aleksa Pauela.

Februārī Štolcermanis "Prema" vienības sastāvā startēja "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Itālijas F-4 čempionātā šosezon ir paredzēti septiņi posmi. Šīs meistarsacīkstes ir bijušas starpposms ceļā uz Pirmo formulu (F-1) tādiem autosportistiem kā Lensam Strolam, Lendo Norisam, Mikam Šūmaheram un Guaņju Džou.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu