Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sesks dienas pirmspēdējā ātrumposmā piekāpjas tiešajiem konkurentiem

Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 15.ātrumposmā ieņēma sesto vietu, piekāpjoties tiešajiem konkurentiem.

Vēlāk Liepājā notiks sestdienas pēdējais ātrumposms, pirms kura Sesks ir kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

Disnsdurbes posmā Sesks finišēja divās minūtēs un 55,9 sekundēs. Uzvaru izcīnījušajam francūzim Sebastjanam Ožjē ("Toyota GR Yaris") viņš zaudēja 1,5 sekundes, bet no kopējās ieskaites līdera soma Kalles Rovanperes ("Toyota GR Yaris") atpalika 1,2 sekundes. Latvieša tuvākais konkurents igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") šoreiz bija pussekundi ātrāks.

"Pieļāvām pāris kļūdas, kā dēļ zaudējām dažas sekundes desmitdaļas. Liepājas ielās būs interesanti. Šoreiz būs sausāks segums un attiecīgi arī labāka saķere," teica Sesks.

Kopvērtējumā Rovanperi un Ožjē šķir 41,0 sekunde. Vēl 4,7 sekundes zaudē Sesks un 6,3 sekundes tālāk ir Tenaks.

Svētdien sacensības noslēgsies ar vēl četriem ātrumposmiem.

Ekipāžām Latvijā ir jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu