Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Mikijs gribētu taisnīgu samaksu!" Disnejlendas darbinieki spiesti dzīvot automašīnās

Foto: AFP/SCANPIX

Aptuveni 10 000 Disnejlendas parka Anaheimā darbinieku pieteikuši streiku, lai pieprasītu atalgojuma palielināšanu. Kāda parka darbiniece raidsabiedrībai BBC norādījusi, ka atalgojums ir tik zems, ka viņa bijusi spiesta dzīvot savā automašīnā. 

Sintija Karansa norāda, ka stundā pelna 20.65 ASV dolāru. Tomēr viņa nevarēja atļauties īrēt dzīvokli Anaheimā, kur vidējā mitekļa īres cena ir vairāk nekā 2000 dolāru. 

Tagad Sintija dzīvo mazā dzīvoklī kopā ar savu draugu, kurš arī strādā Disnejlendas parkā, bet nepelna diži vairāk par viņu. Abi tik tikko spēj savilkt galus kopā. 

Kādā vasarā situācija bijusi tik slikta, ka Sintija bijusi spiesta dzīvot automašīnā kopā ar diviem suņiem. Viņa slepus mazgājusies dušās, kuras atrodas Disnejlendas kostīmu nodaļā. 

Šonedēļ simtiem darbinieku devās protestēt pie parka, turot plakātus ar dūrē savilktu Mikijpeles roku. Darbinieki pie parka sauca: "Mikijs gribētu taisnīgu samaksu!" 

Darbinieki gandrīz vienbalsīgi nobalsoja par streiku 19. jūlijā. 

Arodbiedrības pārstāvji norāda, ka aptuveni viens no 10 Disnejlendas dalībniekiem kādā brīdī ir bijis spiests dzīvot bez pajumtes. Darbinieku aptaujas rezultāti uzrāda, ka liecina, ka 73% nepelna pietiekami, lai katru mēnesi segtu pamata izdevumus. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu