Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Positivus" paziņo, ka "Nothing But Thieves" un "Offset" koncerti ir atcelti (2)

Festivāls "Positivus 2024".
Festivāls "Positivus 2024". Foto: Edijs Pālens/LETA

Festivāla "Positivus" rīkotāji sestdien paziņojuši vēl par divu koncertu atcelšanu.

"Sešpadsmit gadu pastāvēšanas laikā Positivus festivāls līdz šim nebija saskāries ar tik milzīgiem izaicinājumiem kā vakar, kad medijus visā pasaulē pāršalca ziņa par plašajiem IT traucējumiem un to radītajām problēmām starptautisko lidostu, banku un tiešsaistes mediju darbā. Diemžēl globālās IT problēmas radīja negaidītas izmaiņas arī festivāla programmā.

Sestdienas galvenā mākslinieka Džeisona Derulo (Jason Derulo) grandiozais šovs šovakar Lucavsalā notiks kā plānots, taču diemžēl Offset un "Nothing But Thieves" koncerti ir atcelti," teikts paziņojumā.

Rīkotāji atklāj, ka vakar līdz vēlam vakaram meklējuši iespēju atrast čarterreisu un atgādāt Offset no Londonas uz Rīgu. "Tiklīdz kļuva skaidrs, ka piektdien atlidot ar speciālu reisu viņam nebūs iespējams, mēs līdz vēlai naktij meklējām iespējas atlidot sestdien. Mākslinieku tehniskais personāls jau vakar bija festivāla teritorijā un gatavs koncertam. Tomēr pats mākslinieks bija tik ļoti noraizējies par savām iespējām nokļūt atpakaļ Amerikā, ka viņi izlēma šovu atcelt," tā pasākuma rīkotāji. 

"Mums tā ir ļoti sāpīga ziņa, jo parasti līdzīgās situācijas mākslinieki paši dara visu iespējamo, lai meklētu jebkādus iespējamos veidus, lai nokļūtu galamērķī un uzstāšanās nebūtu jāatceļ. Jūs noteikti atceraties gadījumu ar Megan Thee Stallion pirms diviem gadiem. Mūsu pieredzē ir bijuši daudzi gadījumi, kur skatītājs nemaz nepamana, kādas pūles ir prasījusi mākslinieku nokļūšana līdz festivālam," turpina organizatori.

Arī sestdienas, 20. jūlija, programmā būs izmaiņas.

Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) uzstāsies vēlāk, jo "Nothing But Thieves" nevarēs ierasties Rīgā.

Grupai bija nepieciešams pārvadāt lielu daudzumu bagāžas, kuru vakardienas globālo IT problēmu dēļ lidostas nespēja uzņemt un pārvadāja pasažierus bez bagāžas. Ar speciāliem līguma reisiem šādu daudzumu bagāžas nav iespējams pārvadāt un nogādāt Latvijā. 

Grupa savā paziņojumā atzīst, ka mēģinājuši visus iespējamos variantus, bet nekādīgi nespēj nokļūt laikā:

"Mēs bijām patīkami satraukti uzstāties Latvijas faniem - teikt, ka esam sarūgtināti, ir nepateikt neko. Ja esat festivālā, baudiet visu iespējamo mūziku, ko jums piedāvā. Cerams, ka mēs jau drīzumā varēsim atgriezties Latvijā!"

Jau ziņots, ka piektdienas festivāla biļešu īpašnieki drīkst apmeklēt festivālu arī sestdien.

19. un 20. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinās festivāls "Positivus". Festivāla pirmo dienu noslēdza pašmāju repa leģenda Ozols. Uz viņa koncertu ieradās arī reperis Danny Towers!

Par kārtīgu trakdanci jeb "mosh pit" festivālā parūpējās hiphopa izpildītājs Danny Towers. 

Tāpat festivālā ar ugunīgu priekšnesumu uzstājās Latvijas hiphopa mākslinieki "Olas".

Video: "Olas" koncerts festivālā "Positivus"

Skatītājus priecēja arī pašmāju duets "Vēstulēs".

Tāpat festivāla apmeklētājiem atvērts arī pašmāju dizaineru tirdziņš "Positivus Bazaar". 

Jau ziņots, ka šogad festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, hiphopa mūzikas pārstāvis NEMZZZ, pašmāju repa klasiķis Ozols, viens no šīs vasaras karstākajiem repa projektiem Wiesulis un sangvn, kā arī grupa "Detlef".

Lucavsalā šogad uzstāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada "Mercury" balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs "Grammy" balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier – The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas "Arcade Fire" dalībnieka Vila Batlera projekts "Will Butler & Sisters Squares", Mančestras grupa "Picture Parlour". Festivālā būs dzirdama arī ukraiņu mākslinieki - "Love’n’Joy" un "OTOY", Tāpat dzirdēsim dziedātāju Anželiku Garsiju, mākslinieku Džordanu Vardu, "Daddy Was a Milkman", "Sattelites LV", "Olas", kā arī šī gada "Supernovas" pārsteigumu – duetu "Vēstulēs", pērnā gada Eirovīzijas sensāciju “Citi zēni”, un daudzus citus.

Festivālā bija paredzētas arī grupas "Royel Otis" un repera "Ski Mask The Slump God" uzstāšanās - "Royel Otis" esot spiesta pārtraukt savu turneju Eiropā, savukārt reperis "Ski Mask The Slump God" nevarēšot uzstāties "loģistikas problēmu dēļ".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu