Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sestdien svinēs Balvu novada svētkus

Balvi. Ilustratīvs attēls.
Balvi. Ilustratīvs attēls. Foto: Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs

Šodien notiks Balvu novada svētki, informēja pašvaldībā.

Šodien visi Balvu novada muzeji būs atvērti un gaidīs apmeklētājus, lai iepazīstinātu ar savām ekspozīcijām akcijā "Novada muzeju dārgumu lādes atverot". Balvu novada muzejos tiek krātas arheoloģiskās, vēsturiskās, etnogrāfiskās un mākslas liecības.

Šodien no plkst.9 Balvu pilsētas parkā lauku labumu tirdziņā būs iespēja iegādāties dažādus lauku labumus, mājražotāju gardumus, sezonas dārzeņus un augļus, amatniecības izstrādājumus.

Plkst.10 uz skatuves pie Vēja zvaniem notiks folkloras kopu, etnogrāfisko ansambļu un kapelu sadziedāšanās, sadancošanās, kā arī iešana rotaļās. Tā būs liecība par tautas tradīcijām, ideāliem un pasaules uzskatu, izceļot latviešu tautasdziesmas, kas iedvesmo un motivē.

No plkst.10 Balvu pilsētas parkā būs aktivitātes bērniem "Esi interneta izcilnieks, nāc, iepazīsti Interlandi!". Bērniem būs iespēja mācīties kļūt par gudriem, drošiem un atbildīgiem interneta lietotājiem. Paralēli notiks arī sporta aktivitātes visai ģimenei, nodrošinot izklaidi un kustību prieku visiem vecumiem, kā arī Zemessardzes 31.kājnieku bataljona un Zemessardzes 25.kaujas atbalsta bataljona militārā ekipējuma un tehnikas izstāde.

Vakarā plkst.19 Balvu pilsētas estrādē novada svētku kulminācijā būs lielkoncerts "Leijerkastnieku dziesmas", kurā piedalīsies Žoržs Siksna, Artis Robežnieks, Juris Hiršs, Edgars Pujāts, Andris Daņiļenko, Juris Ostrovskis, "Vēja runa", Tihovsku ģimene un bijušie grupas "Leijerkastnieki" dalībnieki. Koncertu vadīs Latvijas radio ētera personība Gunārs Jākobsons.

Pēc koncerta plkst.23 Balvu pilsētas estrādē norisināsies zaļumballe, kurā Žoržs Siksna un grupa "Vēja runa" priecēs ar savām populārākajām dziesmām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu