Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Cēsīs ar daudzveidīgiem pasākumiem svin pilsētas 818. jubileju

Cēsis. Ilustratīvs attēls
Cēsis. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Šajā nedēļas nogalē Cēsīs ar daudzveidīgiem pasākumiem svinēs pilsētas 818.jubileju,  informēja pašvaldībā.

Šorīt plkst.8 pūtēju orķestris "Cēsis" modinās cēsniekus un pilsētas viesus. Rožu laukumā un Cēsu vecpilsētā notiks amatnieku un mājražotāju svētku tirdziņš un koncerti, kuros uzstāsies Cēsu novada amatiermākslas kolektīvi. Savukārt vakarā Rožu laukumu pieskandinās retro zaļumballe ar pūtēju orķestri "Cēsis".

Pils laukumā bērniem un ģimenēm būs sagatavota programma - radošas aktivitātes, priekšnesumi un spēles. Plkst.11 notiks rīta vingrošana bērniem, kam sekos "Biki grupas" un dzejnieces Ineses Zanderes koncerts, pēc tam būs koncerts "Bērni un jaunieši Cēsīm". Maija parkā norisināsies zolītes un šaha turnīri, savukārt mākslas telpā "Mala" norisināsies dizaina tirgus. Lenču ielā apmeklētājus gaidīs antīko automobiļu kluba auto izstāde.

Cēsu Pils parkā dienu iesāks pārbūvēto motociklu skate "Custom Bike Show" un Amerikas Auto klubs. Savukārt vēlāk vakarā muzikālo programmu sāks Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, kam sekos Shipsea un Vidzemes kamerorķestra koncerts. Vakara turpinājumā uzstāsies hiphopa mākslinieks "Prusax", bet pēc viņa uz skatuves kāps Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Pusnaktī Cēsu Pils parku ieskandinās "The Originals", kam sekos grupas "Pisang Ambon" uzstāšanās un noslēgumā svētku balle turpināsies ar grupu "The Originals".

Stadionā visu dienu notiks dažādas sporta aktivitātes - pludmales volejbols, 3x3 basketbols, "roundnet" sacensības un apmācības, 3x3 florbols.

Ekstrēmo sporta veidu cienītājiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs. Valmieras ielā velo trasē jeb "pump track" norisināsies Latvijas čempionāta 2.posms, kurā piedalīties aicināti visu vecumu un meistarības līmeņu dalībnieki ar dažādiem braucamrīkiem. Turpat blakus esošajā Cēsu skeitparkā norisināsies "Dynami:t Jam" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu