Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Pārgalvīgs vīrietis pa šoseju pie Ventspils lielā ātrumā traucas uz unicikla (2)

Foto: alexfan32/"Shutterstock"

Mūsdienās lielu popularitāti guvušie elektriskie monoriteņi jeb unicikli bieži sastopami gan pilsētās, gan ārpus tām. Kāds autovadītājs pie Ventspils pilsētas robežas pamanījis visai pārgalvīgu vīrieti, kurš pa šoseju traucies uz šāda braucamrīka, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Vīrietis uz elektriskā monoriteņa traucies bez jebkāda ekipējuma un šķietami nepārzina noteikumus, kas šādu transportlīdzekli nepieļauj pielietot kopējā ceļu satiksmē.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda, ka šāds transportlīdzeklis pielīdzināms sporta ekipējumam un ir izmantojams iekštelpās.

"Tas ir pietiekami bīstams transportlīdzeklis, jo tā stabilitāti nevaram salīdzināt skrejriteni vai velosipēdu. Šāda transportlīdzekļa pārvietošanās ir ārkārtīgi bīstama. Būsim godīgi, tā bremzēšanas un manevrēšanas īpašības nav izcilas," saka Irbītis.

Ceļu satiksmes drošības direkcija informē, ka regulējums precīzi nenosaka ceļu satiksmes noteikumus elektriskajiem monoriteņiem. Arī Valsts policijā norāda, ka nav skaidri definēti noteikumi, kas ļautu piemērot attiecīgus sodus pārkāpējiem ar unicikliem.

Video: "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu