FOTO "Sapņo izaugt līdz peļu priekšnieka amatam." Lietuvas Ārlietu ministrijas sastāvu papildina kaķēns Rango

Foto: GLandsbergis/X

"Šis ir Rango. Rango tika izglābts no mūsu pagalma un nekavējoties iecelts Lietuvas Republikas Ārlietu ministrijas Oficiālā kaķa amatā," vietnē "X" (iepriekš – "Twitter") raksta Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Lietuvas Ārlietu ministrijas pārstāvji vietnē "Facebook" atklāj vairāk par kaķēna likteni.

"Pagājušajā nedēļā Lietuvas Ārlietu ministrijas pagalmā tika pamanīts mazs un apmaldījies kaķēns. Kopīgiem kolēģu spēkiem mazais tika noķerts, pabarots, nogādāts pie veterinārārstu un tagad atradis patvērumu Stratēģiskās komunikācijas komandā.

Jūs droši vien zināt, ka Apvienotās Karalistes premjerministra rezidencē Dauningstrītā 10 dzīvo kaķis Lerijs, bet Lielbritānijas Ārlietu ministrijā vairākus gadus dzīvoja kaķis vārdā Palmerstons.

No šīs nedēļas mūsu ministrijā apmācības uzsācis mazulis Rango. Protams, mazais Rango joprojām ir tik pat liels, cik pele, tāpēc viņš strādā (nu, godīgi sakot, pārsvarā snauž) stratēģiskās komunikācijas komandā un sapņo par savu karjeras izaugsmi līdz galvenā peļu priekšnieka amatam.

Tiesa, gribam nomierināt – Ārlietu ministrijā peļu tiešām nav, taču diplomātiskajā dienestā svarīga ir ne tikai jaunu tiltu veidošana, bet arī preventīvu pasākumu īstenošana."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu