Smēķēšanas dēļ Japāna nesūtīs valsts labāko vingrotāju uz Parīzi

Šoko Mijata.
Šoko Mijata. Foto: Reuters/ScanPix

19 gadus vecā sportiste Šoko Mijata atsaukusi dalību Olimpiskajās spēlēs komandas noteikumu pārkāpšanas dēļ, ziņoja Japānas vingrošanas asociācija (JGA).

JGA pārstāvji piektdien, 19. jūlijā, atklāja, ka vingrošanas komandas kapteine Mijata pametusi Monako treniņnometni un atgriezusies Japānā. Viņa esot atzinusies cigarešu smēķēšanā, kā arī alkohola izmantošanā. Tas notika Tokijas nacionālajā treniņcentrā jūnija beigās un jūlijā. 

Izmantot cigaretes un alkoholu Japānā drīkst sākt 20 gadu vecumā, ko Mijata sasniegs 24. septembrī. Vērts gan izcelt, ka valsts noteikumi pilnībā aizliedz sportistiem smēķēt un dzert alkoholiskos dzērienus, pat ja tas ir atļauts pēc likuma.

Japānā bija augstas cerības uz sieviešu vingrošanas komandu, mērķējot uz minētās kategorijas pirmo medaļu Olimpiskajās spēlēs kopš 1964. gada, raksta Reuters.

Tika sagaidīts, ka Mijata būs komandas līdere jauno olimpiešu komandai. 2024. gada maijā viņa kļuva par valsts čempioni trešo reizi pēc kārtas.

Mijatas treneris nosauca lēmumu viņu izslēgt no Olimpiskajām spēlēm par traku. Vienlaikus viņš asarām acīs atzina, ka jaunā sportiste nebija labā mentālajā stāvoklī:

"Viņa pastāvīgi bija zem pamatīga spiediena. Es vēlos, lai cilvēki to saprot."

Vingrošanas sacensības Olimpiskajās spēlēs sāksies 27. jūlijā un turpināsies līdz 5. augustam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu