Seska ekipāža saglabā otro vietu WRC kopvērtējumā pēc piektā ātrumposma

Mārtiņa Seska ekipāža.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: FIA World Rally Championship/"X"

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien Mizkalnē pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā pēc piektajā ātrumposmā sasniedza piekto labāko laiku, kopvērtējumā saglabājot otro pozīciju

4,99 kilometrus garo ātrumposmu visātrāk veica francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris"), kurš finišēja divās minūtēs un 29,6 sekundēs. Viņš par 0,1 sekundi apsteidza japāni Takamoto Kacutu ("Toyota GR Yaris"), bet soms Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris") piekāpās francūzim 0,2 sekundes un bija trešais.

Latvijas ekipāža ("Ford Puma") no labākā rezultāta īpašnieka atpalika 0,7 sekundes.

Pēc pieciem ātrumposmiem līderpozīciju saglabā Rovanpere, kurš par 3,7 sekundēm apsteidz Sesku, bet trešajā pozīcijā, atpaliekot 7,3 sekundes, atrodas Ožjē.

Jau ziņots, ka trešajā un ceturtajā ātrumposmā Latvijas ekipāžai izdevās sasniegt ātrāko finiša laiku.

Turpinājumā dienas laikā tiks aizvadīti vēl trīs ātrumposmi Tukuma un Talsu apkārtnē, pēdējais no kuriem sāksies plkst.17.20. Sacensības tiešraidē pārraida kanāls "Go3 Sport 1".

Sestdien paredzēti vēl astoņi ātrumposmi, bet svētdien noslēdzošajā sacensību dienā tiks aizvadīti četri ātrumposmi. Kopā ekipāžām Latvijā būs jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās WRC debitēja Seska ekipāža, kas Polijas rallijā izcīnīja piekto vietu.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem beļģis Tjerī Nevils, kurš iekrājis 136 punktus, bet otrais ar 121 punktu ir Lielbritānijas pilots Elfins Evanss, bet igaunis Ots Tenaks ar 115 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Sesks ar deviņiem punktiem ierindojas 14.pozīcijā.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā norisināsies posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu