Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Latvija pakāpjas FIFA rangā, neaizvadot nevienu spēli

Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ir pakāpusies par vienu vietu un ieņem 137.pozīciju.

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas jūnijā Latvijas futbolisti spēles nav aizvadījuši.

Rudenī Latvijas futbolisti cīnīsies UEFA Nāciju līgas C divīzijā ar Armēniju, kas jaunajā rangā ir vienu pozīciju zemāk un ieņem 97.vietu, Fēru salām, kas ir vietu augstāk, ieņemot 138.pozīciju, kā arī Ziemeļmaķedoniju, kura ir vienu ailīti zemāk un ieņem 72.vietu.

Igaunijas izlase ir saglabājusi 123.vietu, bet Lietuvas valstsvienība ir pakāpusies par vienu vietu augšup un ieņem 135.pozīciju.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstu vērtējumā Latvija ir 48., apsteidzot Fēru salas, Moldovu, Andoru, Maltu, Gibraltāru, Lihtenšteinu un Sanmarīno.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegta 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Ranga pirmajā vietā joprojām ir Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko Francija. Ar piecu vietu kāpumu trešajā vietā ir Eiropas čempione Spānija, par vietu pakāpusies arī tās pretiniece Eiropas meistarsacīkšu finālā Anglija, bet vietu zemāk ir Brazīlija.

Sesto vietu ieņem Beļģija, kas piedzīvojusi triju vietu kritumu, septītā joprojām ir Nīderlande, astotā - Portugāle, kas mēneša laikā ir zaudējusi divas vietas rangā, triju vietu kāpumu piedzīvojusi "Copa America" fināliste Kolumbija, ieņemot devīto vietu, bet labāko desmitnieku nemainīgi noslēdz Itālijas izlase.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu