Hokejists atsakās no sešiem miljoniem ASV dolāru, lai atgrieztos Krievijā (12)

Jevgeņijs Kuzņecovs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes" trešdien ievietoja krievu hokejistu Jevgeņiju Kuzņecovu beznosacījumu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, laužot viņa līgumu.

Tas pieliek punktu talantīgā, bet pretrunīgi vērtētā centra spēlētāja NHL karjerai.

Klubs Kuzņecovam joprojām bija parādā sešus no astoņiem miljoniem ASV dolāru 2017.gadā noslēgtā 64,2 miljonu dolāru (58,7 miljoni eiro) septiņu gadu līguma pēdējā sezonā. Viņš atsakās no šīs summas un paturēs mēneša sākumā izmaksāto divu miljonu dolāru bonusu.

"Galu galā abas puses bija vienisprātis, ka šī ir labākā rīcība gan spēlētājam, gan komandai," sacīja ģenerālmenedžeris Eriks Talskis.

Nedēļas sākumā tika ziņots, ka Kuzņecovs plāno lauzt līgumu un doties mājās uz Krieviju, lai spēlētu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Sanktpēterburgas SKA. Viņam bija jāpiekrīt šādam solim, lai šķiršanās no komandas notiktu tagad, ja vien "Hurricanes" nevēlētos gaidīt līgumu izpirkšanas loga atvēršanos šovasar.

Kuzņecova aģents Kreigs Osters trešdienas pēcpusdienā ziņu aģentūrai AP neatbildēja uz lūgumu komentēt līguma izbeigšanu, pusēm vienojoties, kā arī viest skaidrību par sava klienta nākotni.

Krievijas medijs championat.com ziņoja, ka hokejists gatavojas noslēgt četrus gadus ilgu līgumu ar SKA. 

Uz Karolīnas klubu Kuzņecovs no Vašingtonas "Capitals" tika iemainīts martā, "Capitals" piekrītot maksāt pusi no viņa 7,8 miljonu ASV dolāru (7,1 miljons eiro) līguma. Viņa aiziešana no NHL katrai no komandām ietaupa 3,9 miljonus dolāru algu sarakstā.

Kuzņecovs "Capitals" rindās 2018.gadā bija labākais punktu guvējs un Stenlija kausa izcīņas labākā spēlētāja balvas finālists, Vašingtonas klubam izcīnot kausu, taču kopš tā laika viņa karjera ir piedzīvojusi augšup un uz lejup vērstu līkni, hokejistam esot pastāvīgam tirdzniecības baumu un spekulāciju objektam.

Kuzņecovs sakrāja 13 (6+7) rezultativitātes punktus 30 spēlēs "Hurricanes" rindās, klubam sasniedzot Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

"Lai kļūtu par vērtīgāko spēlētāju, ir smagi jāstrādā 365 dienas gadā, bet es neesmu tam gatavs," 2018.gada oktobrī sacīja Kuzņecovs. "Es gribu gūt prieku no spēles un vēlos spēlēt riskanti, kad dažreiz tas nav jādara."

"Lai būtu šīs līgas vērtīgākais spēlētājs, ir jāspēlē vēl labāk, jāsasniedz nākamais līmenis. Tas nav viegli. Vēl svarīgāk ir tas, ka ir jāsaglabā koncentrēšanās 365 dienas gadā, bet tas nav mans stils," atzina Kuzņecovs.

NHL 2019.gada septembrī diskvalificēja Kuzņecovu uz trim spēlēm par "nepiemērotu uzvedību", viņam nesaņemot darba algu. Tas notika nepilnu mēnesi pēc tam, kad viņu pozitīva kokaīna testa dēļ uz četriem gadiem diskvalificēja Krievijas izlase.

Kuzņecovs februārī iesaistījās NHL/NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) spēlētāju palīdzības programmā. Kad programmas amatpersonas viņam atļāva trenēties, "Capitals" viņu ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā un pēc tam nosūtīja viņu uz fārmklubu.

Pirms pirmās spēles Amerikas Hokeja līgas klubā Heršijas "Bears" Kuzņecovs tika aizmainīts uz Karolīnas klubu, vašingtoniešiem pretī saņemot izvēli 2025.gada drafta trešajā kārtā.

"Capitals" Kuzņecovu 2010.gadā draftēja ar 26. numuru.

Kopš debijas NHL 2014.gadā viņa kontā 840 NHL pamatturnīra un Stenlija kausa spēlēs ir 206 vārti un 442 rezultatīvas piespēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu