Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Jauns modes kliedziens? Trampa atbalstītāji nēsā auss apsējus

Foto: Reuters/ScanPix

Atbalstot bijušo ASV prezidentu un Republikāņu partijas izvirzīto 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu Donaldu Trampu pēc atentāta, vairāki republikāņi nacionālajā konventā Viskonsinas štata Milvokos ieradās ar apsējiem uz auss, vēsta izdevums "The Telegraph".

Tramps 14. jūnijā ieradās Viskonsinas štata Milvokos, lai piedalītos republikāņu nacionālajā konventā, kur viņu oficiāli izvirzīja par Republikāņu partijas kandidātu novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. 

Tramps 13. jūnijā tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batlerā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāts.

Apsējus ausīm bija uzlikuši arī dažādu ASV štatu delegāti, kuri piedalījās konventā. Arizonas štata delegāts Džo Neglija izdevumam "Fox News" norādīja, ka viņa apsējs ir "jaunākais modes kliedziens".

"Visi pasaulē visai drīz sāks nēsāt šos apsējus," apgalvoja Neglija. Viņš norādīja, ka savu apsēju izgatavojis no papīra gabala ceļā uz konventu.

16. jūnijā intervijā "Fox News" Neglija pastāstīja vairāk par izvēli nēsāt paštaisīto apsēju. 

“Vakar, kad viņš ienāca telpā un uzreiz radās spēcīgs mīlestības uzliesmojums, es domāju: ko varu darīt, lai godinātu patiesību?" teica Neglija.

"Un tad ieraudzīju apsēju un nodomāju, ka varu uztaisīt to. Tāpēc es to uzliku vienkārši tāpēc, lai godinātu Trampu un justu viņam līdzi," piebilda Neglija. 

Pēc atentāta Tramps sacīja, ka sākotnēji apsvēris atlikt braucienu uz divām dienām, tomēr vēlāk nolēmis, ka nevar pieļaut, ka šāvējs piespiež viņu mainīt savus plānus vai ko citu.

Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu