Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Tramps komentē, vai atvieglos pret Krieviju ieviestās sankcijas (5)

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: REBECCA DROKE/AFP

ASV Republikāņu partijas nominētais prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps intervijā izdevumam "Bloomberg" norādījis, ka neatbalsta sankciju ieviešanu un uzturēšanu. Šādi viņš atbildējis uz jautājumu, vai savā plānā, kā izbeigt karu Ukrainā, apsvēris iespēju atvieglot pret Krieviju ieviestās sankcijas, vēsta Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda". 

"Tātad, mēs ar sankcijām spiežam visus prom no mums. Tāpēc es nemīlu sankcijas. Man tās šķita ļoti noderīgas attiecībā uz Irānu, bet tās pat nebija tik ļoti vajadzīgas," intervijā teica Tramps. 

Savukārt savas prezidentūras laikā Tramps teica, ka neplāno atvieglot sankcijas pret Krieviju. Viņš ASV prezidenta krēslā sēdēja no 2016. līdz 2020. gadam. 

Jau ziņots, ka izdevums "The Washington Post" 7. aprīlī noskaidroja, ka Tramps izstrādājis plānu, kā panākt mieru Ukrainā, – Krievijas okupētās Ukrainas teritorijas, tostarp Krimas pussalu un Donbasa teritoriju atdot Krievijai.

Iepriekš Tramps lielījies, ka viņš pēc atgriešanās Baltajā namā 24 stundu laikā vienosies par pamieru starp Krieviju un Ukrainu, taču plāna detaļas viņš atteicies paust publiski.

Privātā sarunā Tramps paudis, ka dažu Ukrainas teritoriju iedzīvotāji piekristu tam, ka Ukraina ir daļa no Krievijas. Zināms, ka daži Trampa līdzgaitnieki viņu centušies atturēt no šāda plāna.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu