Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Sāku domāt, vai nomiršu." Vīrietis uz 42 stundām iesprūst liftā

Foto: @allnewsforu/"X"

Kāds Indijas apgabala Keralas iedzīvotājs uz 42 stundām iesprūdis slimnīcas liftā. Līdzi viņam nebija ne ūdens, ne ēdiena. Viņš raidsabiedrībai BBC norāda, ka tobrīd nāves bailes bijušas tik lielas kā nekad. 

59 gadus vecais Ravindrans Nairs 13. jūlija pēcpusdienā iekāpa liftā, lai dotos pie ārsta otrajā stāvā. Lifts sasniedzis otro stāvu, bet pēc tam pakritis lejup un iesprūdis starp pirmo un otro stāvu. Nairs norāda, ka centies zvanīt uz liftā norādīto ārkārtas telefona numuru, taču neesot saņēmis nekādu atbildi.

Pēc tam viņš centies sazināties ar sievu, kura strādā slimnīcā, taču signāls bijis pārāk vājš. 

"Es sāku krist panikā un sāku dauzīt pa lifta durvīm, lai piesaistītu apkārtējo uzmanību. Tad mans telefons nokrita uz grīdas un pārstāja darboties," stāsta Nairs.

"Es kliedzu un kliedzu pēc palīdzības un mēģināju ar rokām atraut durvis. Tobrīd liftā bija tumšs, bet, par laimi, bija pietiekami daudz gaisa, lai elpotu."

Pēc tam viņš soļoja apkārt pa liftu, spaidot trauksmes zvanu, cerot, ka tā piesaistīs kāda uzmanību, taču bez panākumiem.

Naira ģimenes locekļi domāja, ka viņš ir darbā, bet vēlāk sazinājās ar policiju, kas sāka viņu meklēt. 

Liftā Nairs vairs nesaprata, kad ir diena un kad – nakts. Viņš gulēja vienā lifta stūrī, bet dabiskās vajadzības nokārtoja citā. Vīrietis liftā nevarēja iedzert asinsspiediena kontrolēšanai paredzētās tabletes – ūdens trūkuma un kliegšanas dēļ viņa mute bija pavisam sausa. 

"Es sāku domāt, vai nomiršu liftā. Es sāku uztraukties par savu sievu un bērniem un domāju par saviem mirušajiem vecākiem. Bet tad es kaut kā apņēmos būt stiprāks un teicu sev, ka man ir jāpārvar šis pārbaudījums."

Palīdzība beidzot ieradās 15. jūlija rītā, aptuveni plkst. 6.00 pēc vietējā laika. Glābējs atlauza durvis, un Nairs no lifta izlēca ārā. 

Tagad Nairs ir hospitalizēts ar dehidrāciju un muguras sāpēm. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu