Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Tūriste Florencē pie statujas veic nepiedienīgas darbības. Internetā valda sašutums (6)

Foto: Welcome to Florence/"Instagram"

Itālijas iedzīvotāji un sociālo tīklu lietotāji 16. jūlijā pamatīgi sašutuši par internetā nonākušām bildēm, kurās redzams, kā kāda tūriste Itālijas pilsētā Florencē pie romiešu dieva Dionīsa statujas veic nepiedienīgas darbības, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Incidenta fotogrāfijas publicētas "Instagram" kontā "Welcome to Florence". Publikācijā arī redzams, kā sieviete naktī statuju skūpsta. Daudzi sociālo tīklu lietotāji pat aicinājuši sievieti arestēt. 

"Šāds iznākums rodas pēc tam, kad Florenci vairāku gadu garumā mēģina pārveidot par Disnejlendu," komentāru sadaļā teica cits lietotājs. 

Itālijas kultūras mantojuma uzturēšanas organizācijas "Confcultura" prezidente Patricija Asproni vietējiem medijiem uzsvērusi, ka "šīs nepārtrauktās barbarisma izpausmes" notiek tāpēc, ka "visi jūtas pārliecināti par to, ka var darīt jebko." 

Asproni uzsvēra, ka "Singapūras modelei" nepieciešams piemērot milzīgu naudassodu par nepiedienīgu uzvedību. 

Minētā Dionīsa statuja atrodas uz ielas pie slavenā tilta "Ponte Vecchio" un ir 16. gadsimtā darinātās skulptūras kopija. Oriģinālo skulptūru darinājis tēlnieks Džamboloņa. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu