Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Saindēšanās riska dēļ "Bosch" atsauc aptuveni 300 caurplūdes ūdenssildītājus

Foto: PixelBiss/Shutterstock

Sadzīves tehnikas ražotājs "Bosch" atsauc aptuveni 300 gāzes caurplūdes ūdenssildītājus "Bosch Therm 4300", jo konstatēts risks saindēties ar oglekļa monoksīdu, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Latvijā šis drošības pasākums attiecas uz "Bosch Therm 4300" (14 litru) gāzes caurplūdes ūdenssildītājiem, kas ražoti no 2020.gada marta līdz 2023.gada jūnijam.

Iekšējās kvalitātes pārbaudes ir parādījušas, ka šīm ierīcēm ir paaugstinātas oglekļa monoksīda koncentrācijas risks dūmgāzēs tad, ja deglis ir ļoti netīrs, piemēram, nepietiekamas vai novēlotas apkopes dēļ. Turklāt, ja dūmvadā vai dūmgāžu novadīšanas sistēmā ir slikta vilkme, pastāv risks, ka telpā, kurā ir uzstādīta ierīce, nepamanītas var izplūst dūmgāzes ar paaugstinātu oglekļa monoksīda saturu, kas rada būtisku drošības risku. Sliktākajā gadījumā tas var izraisīt saindēšanos.

"Bosch" aicina patērētājus pārbaudīt uzlīmi ar ierīces datiem un sērijas numuru ierīces aizmugurē, lai noteiktu, vai uz viņu ierīci attiecas šis drošības pasākums.

Patērētājiem jāievada ierīces 10 ciparu sērijas numurs tīmekļa vietnē "www.bosch-homecomfort.lv/produktu-drosiba". Ierīces, uz kurām attiecas šis drošības pasākums, tiks modernizētas bez maksas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu