Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Irāna noraida "nepamatotās" apsūdzības par sazvērestību nogalināt Trampu

Foto: picture alliance / Consolidated News Photos/Scanpix

Irāna trešdien noraidīja ASV mediju izplatītos apgalvojumus, ka Teherāna it kā gatavojusi sazvērestību, lai nogalinātu bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Telekanāls CNN otrdien ziņoja, ka ASV varasiestādes pirms dažām nedēļām no kāda avota saņēmušas izlūkinformāciju par iespējamu Irānas sazvērestību pret bijušo prezidentu, un tā dēļ pastiprināta Trampa apsardze.

Par iespējamo sazvērestību ziņoja arī citi ASV mediji.

CNN norādīja, ka iespējamā sazvērestība nav saistīta ar sestdienas apšaudi Trampa kampaņas mītiņā Pensilvānijas štatā, kurā tika ievainots bijušais prezidents un nogalināts viens viņa atbalstītājs.

ASV Nacionālās drošības padome paziņoja, ka tā "gadiem ilgi ir sekojusi Irānas draudiem pret bijušajām Trampa administrācijas amatpersonām" pēc tam, kad Teherāna draudēja atriebties par Revolucionārās gvardes komandiera Kasema Soleimani nogalināšanu 2020.gadā ASV drona triecienā kaimiņvalstī Irākā.

Irānas misija ANO apsūdzības nosauca par "nepamatotām un ļaunprātīgām".

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Nasers Kanani paziņoja, ka Irāna "stingri noraida jebkādu līdzdalību nesenajā bruņotajā uzbrukumā Trampam".

Tomēr viņš piebilda, ka Irāna joprojām ir "apņēmības pilna saukt Trampu pie atbildības par viņa tiešo lomu ģenerāļa Kasema Soleimani slepkavībā".

Soleimani vadīja Irānas Revolucionārās gvardes ārējo operāciju daļu, kas pārraudzīja Irānas militārās operācijas visā Tuvo Austrumu reģionā.

Tramps bija licis viņu nogalināt drona triecienā netālu no Bagdādes lidostas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu