Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Nomiris leģendārā Kobes Braienta tēvs, kuru dēls savulaik iesūdzēja tiesā

Džo Braients apskauj savu dēlu Kobi 2010. gadā.
Džo Braients apskauj savu dēlu Kobi 2010. gadā. Foto: AFP/SCANPIX

Nomiris bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džo Braients, ziņo CNN.

Sporta leģendas Kobes tēva nāves cēlonis nav oficiāli apstiprināts. CNN pieejamā informācija liecina, ka Braients nesen pārcieta insultu.

1975. gadā ar NBA drafta 14. izvēli viņu izvēlējās "Golden State Warriors", kas jauno basketbolistu aizmainīja uz Filadelfiju. "76ers", "San Diego Clippers" un "Houston Rockets" rindās Braients kopā nospēlēja astoņus gadus.

606 spēlēs regulārajā sezonā viņš vidēji guva 8,7 punktus. Braients piedalījās arī 30 "play-off" mačos.

ASV basketbolists noslēdza savu NBA karjeru 1982. gadā, pēc kā viņš devās uz Eiropu. Itālijā un Francijā Braients spēlēja līdz 1992. gadam.

Savā trenera karjerā viņš vadīja Losandželosas komandu Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), kā arī pavadīja sešas sezonas Japānā.

Arī Džo dēls Kobe spēlēja NBA. Lieki teikt, ka viņa karjera bija pārliecinoši iespaidīgāka. Kobe ir pieckārtējs NBA čempions "Los Angeles Lakers" rindās un 18 reizes tika iekļauts visu zvaigžņu spēlē. Viņu atceras kā vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem.

Tēvam un dēlam gan nebija tās labākās attiecības. Džo neesot piekritis Kobes laulībām ar Vanesu, kurai ir Meksikas saknes. ASV mediji ziņo, ka viņš vēlējās, lai dēls apprecas ar melnādainu sievieti, un tamdēļ neesot ieradies uz kāzām 2001. gadā.

Kobes un Džo attiecības esot bijušas saspīlētas kopš tā laika, bet tās sasniedza zemāko punktu 2013. gadā. "Lakers" leģenda iesūdzēja savus vecākus tiesā par piemiņas lietu pārdošanu. Kobe tajā uzvarēja.

Viņš un vēl astoņi cilvēki, tajā skaitā basketbolista 13 gadus vecā meita Džianna jeb Džidži, 2020. gada 26. janvāra rītā gāja bojā helikoptera avārijā. Abi Kobes vecāki ieradās uz viņa bērēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu