Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"SpaceX" un "X" galvenie biroji pārcelsies no Kalifornijas uz Teksasu

Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Miljardieris Īlons Masks otrdien paziņoja, ka pārcels kompānijas "SpaceX" un sociālo mediju platformas "X" galvenos birojus no ASV Kalifornijas štata uz Teksasas štatu.

Viņš kā pārcelšanas iemeslu minēja Kalifornijā pieņemtu likumu, kas neļauj skolām likt skolotājiem informēt vecākus par skolēnu dzimtes identitāti.

"Tas ir pēdējais piliens," Masks pavēstīja viņa vadītajā "X".

"Šī likuma un daudzu citu iepriekš pieņemtu likumu dēļ, kas uzbrūk gan ģimenēm, gan uzņēmumiem, "SpaceX" tagad pārcels savu galveno biroju no Hotornas Kalifornijā uz Stārbeisu Teksasā."

Miljardieris arī paziņoja, ka pārceļ "X" galveno biroju no Sanfrancisko uz Ostinas pilsētu Teksasā, ko viņš bija draudējis izdarīt jau agrāk, bet nebija izpildījis šos draudus.

Masks jau 2021.gadā pārcēla elektromobiļu būves uzņēmuma "Tesla" galveno biroju no Silīcija ielejas Paloalto pilsētas uz Ostinu Teksasā.

"Es apmēram pirms gada liku [Kalifornijas] gubernatoram Gevinam Ņūsomam saprast, ka šāda rakstura likumi piespiedīs ģimenes un uzņēmumus pamest Kaliforniju, lai aizsargātu savus bērnus," Masks otrdien rakstīja "X".

Ņūsoms pirmdien parakstīja jauno likumu pēc juridiska procesa, kurā vairākas skolu valdes, cīnoties par vecāku tiesībām, nostājās pret LGBTQ aktīvistiem, kas pauda bažas par skolēnu labklājību.

Pērn viņš parakstīja likumu, kas nosaka naudassodus skolu valdēm par tādu mācību grāmatu aizliegšanu, kurās tiek parādīti LGBTQ un citu marģinalizētu grupu pārstāvji.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu